Tm Aw Denderleeuw 23

AW Arno Houben

Ruime architectenwoning met tuin en volledig glazen achtergevel van architect Arno Houben. Gelegen Denderleeuw en perfect duurzaam in orde. Knap restauratieproject.


Verfijnde mix van historische charme en moderne esthetiek met veel aangenaam daglicht. In feite 2 volumes die met mekaar in verbinding staan door een coole gaanderij met glaselementen of de centrale gang die leidt van de open ruimte bij binnenkomst naar de uitgestrekte leefruimtes in het 2de volume.

Het betreft hier een rijhuis dus zonder zijramen maar deze woning is zeer lichtrijk met een luchtige ruimtesensatie door de verstandige inzet van grote glaspartijen zoals een volledige glazen achterwand, dakramen en de keuze voor veel witte muren die licht prachtig weerkaatsen en ruimtes optisch vergroten.

In het 1-room living concept beneden treffen we eerst een coole strakke keuken, functioneel met veel slimme opbergmodaliteiten en een stijlvolle houten afwerking. De keuken loopt vloeiend door in de eetplaats die uitmondt in een aangename zithoek die uitkijkt op een mooie, Japans aandoende groene tuin.

Let op de industriële blauwe trap die leidt naar een bureau net boven de living. Om een open en luxueuze ruimtesensatie te creëren heeft Houben geopteerd voor meerdere niveaus van privé en flexibele ruimtes, elk met een eigen touch. Een andere trap leidt naar de bovenste 2 verdiepingen met de rustgevende slpks en bdk. De kantoorruimte levert een open gevoel bevorderlijk voor focus en creativiteit en dit dankzij de integratie met de buitenruimte.

Straf staaltje architectuur met als vertrekpunt historische panden en als toegevoegde waarde de doordachte organische integratie van hoe de moderne mens wil leven: stijlvol, open ruimtes, comfortabel, duurzaam met veel natuurlijk daglicht en zicht op groen.

Omwille van de 2 volumes, de beschikbare oppervlakte en de flexibele insteek van het concept is deze woning ook perfect voor thuiswerken, home office of creatieve ondernemingen zoals studio etc…Prima gelegen dicht bij alle voorzieningen, rustig en chill in de groene randstreek van de bruisende hoofdstad.


Referentie: 845
Bouwjaar: 2018
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 250 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 167 m²
Adres: Kasteelstraat 9 , Liedekerke
Tm Aw Denderleeuw 07

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 68 kWh/m²
P-score: C
G-score: C
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Denderleeuw 17

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Denderleeuw 04