Tm Aw Marke 31

Villa Bostoen

Magnifieke robuust brutalistische villa weggedoken in groen van architect Andre Goddeeris. Iconisch bouwwerk,vroeger bekend als de Galerie Clo Bostoen, en schoolvoorbeeld van modernistische avant-garde esthetiek en functioneel design.


Let op de opbouw van massief gestapelde geometrische structuren en de schuine dakpartijen uitgezet in kunstige formaties. De woning is ruim, solide en in zeer goede staat. Typisch voor het brutalisme is de inzet van robuuste betonelementen die krachtig contrasteren met warme baksteen en uitgestrekte glaspartijen.

Lange toegangsweg in het groen met aan de voorzijde een bijgebouw met polyvalente ruimte en garage. Magnifieke statige inkom met aan de zijkant een grote ruimte multifunctioneel inzetbaar. In de woonkamer met dubbelhoge plafonds en zichtbare betonbalken en -plafonds zorgen grote raampartijen voor een naadloze extensie naar de natuurlijke omgeving.

De grote landschapsramen laten voluit daglicht binnenstromen en bieden een indrukwekkend uitzicht op de statige eeuwenoude bomen en de mooi aangelegde tuinen. Een eerbetoon aan het verleden als galerie waar licht en ruimte essentieel waren om kunst tot zijn recht te laten komen. De keuken is modern strak afgewerkt, zeer ruim en voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur.

De esthetiek is volledig in tune met de leefruimtes wat voor een aangename, rustgevende consistentie zorgt. Hier geen visuele stoorzenders. Indrukwekkend is de openheid van de woonvolumes met ondermeer de gang boven die zichtbaar is van beneden als een soort balkonade.

Let op de premium materialen en de perfecte afwerking van interieurelementen zoals trappen, vast meubilair en haard. Boven bdk en slaapvertrekken met grote ramen die uitkijken op de serene landschapstuin. Elke kamer is zorgvuldig aangepast om een persoonlijke hub te creëren met geïntegreerde opslagoplossingen en subtiele designelementen die de historische waarde van het bouwwerk benadrukken.

Rondom de woning verschillende uitgestrekte terrassen, zitgedeeltes en lounge hoeken om volop te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving omlijst door architecturale elementen die herinneren aan het rijke verleden als centrum voor kunst en samenzijn. Dit huis is tegelijk een fantastische en gezellige woning met veel mogelijkheden naar invulling toe. Ruim, in orde, met alle voorzieningen en als een oase genesteld in het groen vlakbij de stad. Het is ook een absoluut architecturaal meesterwerk met een grote artistieke waarde. Krachtig en gedurfd en van een ontroerende ruwe schoonheid. Een iconische architectenwoning dus voor ons een eer om te mogen aanbieden.


Referentie: 848
Bouwjaar: 1971
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1970 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 452 m²
Adres: Pieter Breughelstraat 3, Marke
Tm Aw Marke 42

 • Bedrooms

  6

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 401 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Marke 07

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Marke 26