Tm Aw Geel 24

AW George Suy

Schitterende modernistische woning met tuin en garage in het centrum van Balen. Sobere solide voorgevel met duidelijke brutalistische inslag.


Mooi evenwicht tussen gedeelte blinde muur en de 2 terrassen. Verstandig concept met ingenieuze indeling en optimale benutting van de beschikbare ruimte. Evenwichtig uitgebalanceerde verhoudingen creëren harmonie en perspectief. Mooie geometrisch uitgewerkte woonvolumes staan in verbinding en vloeien over wat voor extra ruimtebeleving zorgt maar toch heeft elk volume een eigen sfeer en een eigen compacte geborgenheid.

Inkom met nog 2 grote polyvalente ruimtes beneden. Trap naar de leefruimtes en keuken in ‘very sixties’ tijdloze formica op de 1e verdieping. Aanpalend groot terras over de volledige breedte en zicht op de tuin. Lange vensterstroken laten natuurlijk licht in alle toonaarden royaal binnenstromen wat deze woning extra aangenaam maakt. Verdieping 2 met bdk en slaapvertrekken. Let op het mooie modernistische ijzerwerk van de trap in dezelfde stijl als de terrassen.

Ruim en solide pand met uitgesproken architecturale meerwaarde, in vintage staat met alle voorzieningen. Dergelijke unieke modernistische panden zo perfect geconserveerd worden zeldzaam. Naast het geweldige concept kunnen als extra troeven aangevinkt worden: de prima ligging, de mooie zonnige en omsloten privacy tuin met groot terras en de inpandige garage.

Bovendien is door de aparte indeling van dit gebouw een functionele reorganisatie van de ruimtes mogelijk zodat gerieflijk wonen kan gecombineerd worden met een professionele invulling genre vrij beroep/zelfstandige of artistieke activiteit.
Referentie: 691
Bouwjaar: 1973
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 520 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 285 m²
Adres: Stationsstraat 10, Balen
Tm Aw Geel 13

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 188 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Geel 6

Contacteer makelaar

Vansweevelt Geel

Pas 151

2440 Geel

Tel: +32 14 58 05 05

Mail: info@vansweevelt.be

Tm Aw Geel 14