Aw Anderlecht 190617 50 Of 51

AW Georges Engels

Art-déco parel in Anderlecht van architect Georges Engels die de woning voor zichzelf ontwierp. Magnifieke architectuur in al haar doordachte symmetrie gebaseerd op een mix van afgemeten geometrische lijnen, vlakken en perspectieven in combinatie met gebogen bootvormen en afgeronde hoeken. Kenmerkend voor deze fase in de art déco zijn verder de fantastische kleurcontrasten en de bewuste materiaalcontradicties zoals inzet van warm hout in combinatie met koude marmer en ijzer/staal.


Deze woning lijkt verstild in de tijd. Alle originele elementen zijn nagenoeg intact wat uitzonderlijk is voor het sloopgrage België. Inkomhal in oversneden art-deco. Alles custom-made. Grote living met veel lichtinval aansluitend eetplaats. De ruimtes ademen licht, lucht en een soort filmische beleving. Prachtige keuken met typische bijkeuken met veel originele elementen. De sfeer is volledig behouden maar met een welkome update van hedendaags comfort. 

Origineel parket en veel authentieke waardevolle interieurelementen. 4 à 5 slaapkamers. Marmeren kamer op de eerste verdieping, 2 badkamers. Eigen garage. Weelderige tuin waar men nooit het gevoel heeft ‘in tstad’ te zijn. Dergelijke iconische architectuur in een goed bewaard pand met intacte elementen opgewardeerd door modern comfort dus instapklaar en dit nog eens op een boogscheut van Brussel centrum: zeldzaam. Absolute top en een eer voor ons om te mogen aanbieden.


Referentie: 534
Bouwjaar: 1934
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 784 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 251 m²
Adres: Eugène Ysayelaan 19, Anderlecht
Aw Anderlecht 190617 15 Of 51

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 787 kWh/m²
Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Anderlecht 190617 9 Of 51

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Anderlecht 190617 19 Of 51