Tm Aw Heverlee 29

AW Guido Konings

Unieke brutalistische villa weggedoken in de natuur. Statement architectuur en meesterwerk van de hedendaagse vormgeving ontworpen door Guido Konings en Jan Delrue onder vlag van hun bureau Archiduk. Vooral Konings staat als visionaire architect bekend om zijn passie voor innovatieve brutalistische ontwerpen en heeft dan ook talloze indrukwekkende realisaties op zijn naam die de tand des tijds probleemloos kunnen doorstaan.


Het concept van deze woning geeft al bij 1e aanblik blijk van next level inzicht in de steeds verrassende combinatie van een aangename moderne vormgeving, ruwe natuurlijke soberheid en maximale exploitatie van ruimtes. Zo gaat Konings voluit voor de esthetiek van betonnen elementen zoals gegoten beton en zichtbare ruwe betonbakstenen om een krachtige en duurzame uitstraling te geven aan het geheel. De strakke lijnen en geometrische vormen creëren een harmonieus samenspel tussen de ruwe materialen en de omringende natuur.

De vele grote raampartijen bieden mooi zicht op groen als extensie van de woning zelf waarbij buiten naar binnen wordt verlengd en omgekeerd. Vanuit elke hoek van de woning kunt u genieten van adembenemende vergezichten en een gevoel van rust en sereniteit. Op de benedenverdieping een gang, bureauruimte, living, eetkamer en keuken. Let op de split-level architectuur, een kenmerk dat deze woning zeer bijzonder maakt. Door verschillende niveaus en open tussen niveaus te creëren ontstaat een zeer dynamische ruimtelijke ervaring. Verschillende leefruimtes bieden zicht op onderliggende volumes wat voor verrassende perspectieven zorgt en een aparte woonbeleving. Let ook op de vele magnifieke vaste houten interieurelementen zoals kasten, schuiven en andere opbergmodaliteiten. Bovenverdieping met slpks en badkamer. Dit is een uniek voorbeeld van het zuivere brutalisme. Een esthetisch zeer mooi en tegelijkertijd functioneel tot in de details doordacht concept dat bij elke aanblik blijft verrassen. Guido Konings wil met zijn architectuur een verfijnde levensstijl aanbieden die berust op de harmonie

tussen krachtig modern design en omringende natuur. De locatie is dan ook top: in het groen met weidse vergezichten maar toch dicht bij alles wat de moderne mens behoeft. Deze woning is aan een upgrade toe naar hedendaagse comfortnormen maar het beste nieuws is ongetwijfeld: het unieke concept is behouden, de structuur sterk en duurzaam en alle materialen inclusief afwerking zijn van hoog niveau. Er is niet fataal mismeesterd of afgebroken zoals wel dikwijls het geval is in onze contreien. De parel is intact gebleven. De boodschap: opnieuw doen glanzen in een moderne context.

De woning is zorgvuldig ontworpen om zowel esthetisch als functioneel te zijn. De ruime interieurs zijn doordacht ingedeeld en bieden een uitstekende combinatie van comfort en stijl. De grote raampartijen zorgen voor overvloedig natuurlijk licht en creëren een naadloze verbinding tussen binnen en buiten. Het geheel straalt een tijdloze elegantie uit die perfect past bij de visie van Guido Konings en zijn streven naar architectuur die de tand des tijds doorstaat.

Als u een liefhebber bent van architectuur en geïnteresseerd bent in het bezitten van een uniek stukje architectonisch erfgoed, is deze woning van Guido Konings een unieke kans. Het biedt niet alleen een prachtige leefruimte, maar ook een verfijnde levensstijl waarin u dagelijks kunt genieten van de harmonie tussen modern design en de omringende natuur.


Referentie: 800
Bouwjaar: 1979
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1312 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 302 m²
Adres: Groeneweg 129, Heverlee
Tm Aw Heverlee 25

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 229 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Heverlee 16

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Heverlee 13