Tm Aw Ukkel 21

AW Guillissen-Hoa

Uniek dubbel appartement in Ukkel Wijk Florida-Cavell op de 4de verdieping van een iconisch gebouw (1964-1965) dat wordt beschouwd als emblematisch werk van de architecturale productie van Simone Guillissen-Hoa. Haar werk maakt deel uit van de 2de modernistische stroming van de direct naoorlogse periode die wordt vertegenwoordigd door o.a. Roger Bastin, Jacques Dupuis, Willy Van der Meeren, Jean-Pierre Blondel en Lucien-Jacques Baucher. Dit appartement was ook het onderwerp van een film in de reeks documentaires "Het Huis van de Architect" ism het journalistieke platform BRUZZ. Inventarisatie Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Het gebouw heeft een tuinniveau, 4 verdiepingen, een verzonken 5de verdieping, een souterrain met 12 parkeerplaatsen, kelders en een stookruimte. Het dubbele appartement beslaat het volledige plateau van de 4e verdieping en was gelinkt aan de beroepsactiviteit van Simone Guillissen-Hoa. De werkruimtes zijn gericht op het noorden met een terras aan de straatzijde, het woongedeelte geeft volledig uit op het zuiden aan de tuinkant met magnifiek vergezicht. De 2 zijtuinen zorgen voor extra licht naar het oosten (badkamer en archiefruimte) en het westen (hal en keuken).

Dit zijn dus 2 appartementen die deskundig tot 1 organisch geheel zijn versmolten op basis van een open plan. Resultaat is een fantastische ruimtelijkheid met overal mooie perspectieven en veel licht dankzij de unieke dubbele oriëntatie, het prachtige terras van 43 m2 op het zuiden met adembenemend uitzicht op de bosrijke omgeving van de Houzeaulaan, het Observatorium en de zeer mooie tuin van de hand van landschapsarchitect Erik Dhont.

Het dubbele appartement is in 2008 volledig gerenoveerd volgens de oorspronkelijke indeling. De materialen zijn kenmerkend voor de modernistische architectuur van de jaren 60: zichtbare en geverfde bakstenen, geverfde betonblokken, veel tapijt, bestrating in zwarte leisteen of massal, witte muren en plafonds in contrast met antraciet van de wand van de inkomhal en het plafond van de keuken alsook bepaalde bouwelementen zoals de woonkamerkolom en de open haarden. Het geïntegreerde meubilair is volledig ontworpen door Simone Guillissen-Hoa zelf: banken van metaal en hout, wengé houten hangende meubels, boekenkasten, meubels en uitrusting voor badkamer en kleedkamer, geïntegreerde keuken, terrasmeubilair en brievenbussen. Simone Guillissen-Hoa ontwierp ook de meeste meubels voor het woongedeelte: tafels en lage meubels in metaal en hout.

Zonder discussie prachtig, bevrijdend ruim en uniek appartement. Architecturaal ontroerend mooie vormgeving. Premium kwaliteit van alle materialen en afwerking. Volledig in orde op de installaties. Top locatie in het statige Ukkel in een groene en rustige woonwijk gelegen tussen Avenue Churchill en Avenue De Fré, vlakbij het 'Bois de la Cambre' met veel winkels in de buurt en verschillende gerenommeerde scholen. Perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.Bewoonde lijfrente

Prijs: € 950.000

Boeket: 100.000 €

Maandbedrag: € 2.900

Maximale duur: 20 jaar


Referentie: 717
Bouwjaar: 1965
Prijs: Verkocht
Type: Appartement
Oppervlakte bewoonbaar: 230 m²
Adres: Langeveldstraat 21, Ukkel
Tm Aw Ukkel 06

 • Bedrooms

  2

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 459 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Ukkel 16

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Ukkel 20