Tm Aw Zaventem 21

AW Hubert Vijfeyken

Unieke brutalistisch geïnspireerde villa jaren ’70. Goed geconserveerd met tuin in groene buurt. Eigen woning van architect Hubert Vijfeyken. Vernuftig kubistisch volume met speelse combo van verschillende lessenaarsdaken wat de aanblik een abstract cachet geeft.


Typisch brutalistisch zijn keuze en mix van materialen meer specifiek ruwe steen afgezet tegen sculpturale elementen in beton. Vijfeyken streeft naar een rustgevende balans tussen complexiteit en helderheid wat ook blijkt uit deze oplevering.
Zuiver en asymetrisch grondplan en vanuit die filosofie is ook het materiaalgebruik opgevat : natuurlijk, eerlijk en eenvormig. Baksteen, beton en hout zijn de kernmaterialen die ook wortelen in de traditie van de streek. Sobere gesloten voorkant met dubbele garage. Inkom langs zijpad.

Eenmaal binnen bevrijdende open woonbeleving in een doordacht concept dat ook altijd vloeiend organisch en warm aanvoelt. Geborgenheid door cosy hoeken op verschillende niveaus en de inzet van veel warm en duurzaam hout. Let op wanden, trappen en originele wandkasten. Magnifieke leefruimte met grote living op niveau 1, originele keuken en aparte eetplaats met doorgeefluik in een luchtig 1 room living concept met perspectieven tot in de nok. Check de centrale open haard met omringende originele aankleding in de vorm van houtbalken.Licht en zicht worden royaal binnengetrokken door de vele grote geometrisch uitgezette landschapsramen en schuin aflopende glaspartijen. Zo is er vanuit keuken en living zicht op de terrassen waarvan 1 overdekt met buitenhaard en op niveauverschil uitgewerkt. Links van ingang op benedenverdieping extra bureauruimte met ruimte boven. Binnenpatio. Verdieping met 3 identieke slpks (was voor de kinderen) met opbergruimte, bureau en originele hoogslaper, master bedroom en 2 bdks.

Machtig concept van een unieke architecturale schoonheid dus zeer waardevol. Dankbaar zijn we voor het feit dat er sinds de bouw geen grote ingrepen of vernielingen zijn gebeurd. Vormgeving en materialen zijn intact origineel. De structuur is zuiver, degelijk en duurzaam. Rustig ingeplant in het groen met een natuurlijke tuin en dit vlakbij de hectiek van de grootstad en alle belangrijke verkeersaders.Referentie: 686
Bouwjaar: 1975
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 696 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 286 m²
Adres: Availles Limousine 15, Zaventem
Tm Aw Zaventem 08

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 227 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Zaventem 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Zaventem 03