Lvs Aw Willebroek 01

AW Hugo Lejon

Postmodernistische woning en architectenkantoor/atelier gebouwd door architect H. Lejon en tevens zijn eigen stek. Moderne aanpassing (1978) van een vroegere onderwijzerswoning (1933) naar ontwerp van J. Chabot. Architecturaal uniek concept in zuivere jaren ‘80 art déco revival.


Deze revolutionaire stijlrichting uit de begindagen van het postmodernisme is een blijvende bron van inspiratie voor architecten van alle tijden. Voor dit pand zijn ook duidelijk internationale invloeden geïntegreerd.

Let op de genialiteit van dit concept: een ritmisch naadloos opgebouwde compositie van verschillende geometrische basisvormen en kleuren met karakteristieke opengewerkte en gebogen (transparante) volumes. Binnenin wordt de mix van de jaren ‘30 & ‘80 organisch doorgetrokken in de dynamische opdeling van de volumes, de typische geometrische belijningen en de originele perspectieven.

Spectaculair qua vormgeving is ook de transparante ronding van het dak en tevens een soort ‘glazen passage’ met zicht op groen die de volledige bovenverdieping oplicht. In dezelfde sfeer is ook de master bedroom uitgezet. Het hoeft weinig betoog dat hier uitmuntend door de architect ontworpen maatwerk aan te pas is gekomen.

De inkom van de woning is opzij onder een ruime kunstig uitgewerkte portiek. De voordeur alleen al maakt duidelijk dat we hier meteen next level gaan. In de gang is een soort rotonde gebouwd met semi transparante schuifdeuren in halve maan die de keuze laten welke kant te kiezen: het woon- of het werkgedeelte.

Gaan we naar het woongedeelte dan treffen we een grote luchtige keuken in authentieke staat met eethoek in glazen constructie, grote raampartijen en een terras met zicht op een natuurlijke ‘wilde’ stadstuin met bomen en creatief groen. Prachtige living rooms met veel authentieke mooie houten interieurelementen.

Originele trap naar boven. De verdieping omvat als welkom een mezzanine of kleine lounge met zicht op groen en vervolgens de transparante boog onder dak, de slpks, een originele badkamer en een toilet met een raampje van explosieve kleuren gevat in een waar kunstwerk van glas en lood. Het werkgedeelte of atelier bevindt zich op een soort tussenverdieping. Room for inspiration: een geweldige ruimte met fantastisch daglicht. Vanuit het atelier leidt een extra trap naar de slaapvertrekken.

De woning is solide, in zeer goede staat en prima gelegen met garage, een aangename stadstuin en groen vooraan. Dat dit een uniek concept is van grote waarde spreekt voor zich. Indeling van de volumes, beleving en selectie van materialen zijn origineel en absoluut top. Veel basiselementen zoals vloeren en afwerkingen zijn van een tijdloze schoonheid en duurzaamheid. Als een groot architect nadenkt voor zichzelf is dat doorgaans de beste garantie voor de beste creatie op alle parameters.


Referentie: 780
Bouwjaar: 1933
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 354 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 231 m²
Adres: Tisseltsesteenweg 104, Willebroek
Lvs Aw Willebroek 39

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 611 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Lvs Aw Willebroek 25

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Lvs Aw Willebroek 29