Dji 0625

Villa H

Unieke brutalistische seventies villa weggedoken in het groen op een terrein van 3078m² naar ontwerp van architect Wyckmans. Machtig solide complex (333m² bewoonbare oppervlakte) met een fantastische open ruimtebeleving, 2 grote terrassen waarvan 1 overdekt, een immense tuin met eeuwenoude bomen, zwemvijver, poolhouse en blokhutsauna.


Architecturaal mooi clean in typisch brutalistische asymmetrische opbouw gezet met veel raamvlakken en schuin aflopende dakpartijen. Opvallende eye catcher aan de buitenkant is het massieve kokervormige trapconcept.

De leefkamers zijn open en ruim met veel gestretchte perspectieven tot in de nok van het dak, royaal binnenstromend licht en zicht op groen alom.

Bijzonder aangenaam is het typische seventies gevoel dat grote open ruimtes functioneel indeelt met niveauverschillen, insprongen en tussenmuren voor een gezellig nestgevoel en de nodige privacy. Aanleunend bij het modernisme is hier dat ruimte altijd maximaal benut wordt vandaar veel kasten en verstandige opbergmodaliteiten voor een immer opgeruimde look. Centraal gelegen keuken. Let op de premium materialen zoals waardevol hout, parket en natuursteen. Veel originele jaren ’70 elementen zijn intact bewaard zoals trap, prachtige livingdeur etc.

Verder 4 slaapkamers, tussenverdieping, bureau, 2 badkamers, dubbele garage, en volledige onderkeldering. Prachtige massieve constructie, degelijk, eigenzinnig en ontroerend authentiek.

Maximaal woongenot in een uniek concept met veel potentieel naar invulling toe (privé/professioneel) en een gegarandeerd zalig outdoor living & lounging gevoel. Idyllisch in de natuur in volstrekte privacy met achterliggend zicht op ongerept bosgebied. Toch vlakbij alle noodzakelijke voorzieningen en aansluitende verkeersaders. Het paradijs bestaat.


Referentie: 693
Bouwjaar: 1976
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3078 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 333 m²
Adres: Herckenrodestraat 41, Heusden-Zolder
Dsc 3693 Hdr

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 478 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Mini 38

Alexander Willems

Hillewaere Hasselt

Thonissenlaan 82

3500 Hasselt

Tel: +32 (0) 478 33 66 36

Mail: alexander.willems@hillewaere.be

Dsc 3643 Hdr