33193271 1307698526000607 948526961632739328 N

AW Joke De Sutter

Magnifiek renovatieproject door architecte Joke De Sutter van een typisch 19de eeuwse statige burgerwoning centraal gelegen in de historische kern van Gent. Architecturale parel door deskundig behoud van de prachtige originele elementen in combinatie met een strak minimalistisch design.


De 2 cleane geometrisch afgetekende zwarte boxen aan de classicistische voorgevel met indrukwekkende glaspartij zijn architecturaal een gedurfde maar zeer geslaagde ingreep die al meteen de hedendaagse touch duidelijk maakt.
Een voorsmaakje van wat zich binnenin bevindt namelijk mooie luchtige ruimtes in een spel van wit/zwart met premium design afwerking. De benutting van de beschikbare ruimtes is optimaal en zeer verstandig qua indeling. Gelijkvloers met prachtige marmeren Carrara vloer. Eetruimte en keuken vormen 1 organisch geheel. Hyper-geïnstalleerde keuken. Carrara werkblad. Originele parketvloer in visgraatmotief met decoratieve marqueterie. Doorgang naar stadstuin. De leefruimte bevindt zich op de 1e verdieping en de lichtinval is optimaal. Opnieuw een mix van originele vloeren en tijdloze design elementen.

Extensie van perspectief wordt gerealiseerd door de wit/zwarte kastenwand die over de volledige lengte van de living is gestretcht. Een royale bureauhoek vervolledigt het geheel. De verdieping hoger herbergt 3 kinderkamers met badkamer. Op de 3de verdieping betreedt men via een carrara trap de witte master bedroom annex dressing en een ruime badkamer. Het terras in zwarte box creëert een extra ruimtebeleving. Mooie stadstuin ook, meer een creatieve outdoor living spot. Top opportunity voor wie classy wil wonen in een machtig burgerhuis in het hart van Gent en toch goed bereikbaar. Volledig en premium in strakke luxe design getrokken zonder aan de oorspronkelijke ziel van het huis te raken. Alle mooie originele en waardevolle elementen zijn geïntergreerd. The best of 2 worlds. Huur dubbele garagebox aanpalend aan de woning is mogelijk.


Referentie: 579
Prijs: Verkocht
Type: Huis
Oppervlakte grond: 102 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 330 m²
Adres: Lange Boomgaardstraat 18, Gent
Aw Gent 180518 2 Of 25

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 146 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Gent 180518 9 Of 25

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Gent 180518 17 Of 25