Tm Aw Schaarbeek 01

Woning M

Statige modernistische art-déco woning met stadstuintje en garage van architect Jos Chabot. Oorspronkelijk opgetrokken in 1934 en 1935 met latere toevoegingen van de iconische Belgische architect G. Eysselinck.


Voormalig hoekcafé met aansluitende reeks van 7 tweegezinswoningen. Super tof en rustig gelegen vlakbij het centrum van Mechelen, de Leuvense vaart en het Vrijbroekpark.

Let op de magnifieke en unieke gevel met veel origineel bewaarde architecturale elementen zoals de voordeur, de afgeronde lichtzuil en de betonstructuur. Typisch interbellum art-déco zijn ook de vele ronde vormen, de flamboyante gebogen glas-in-loodramen en de diversiteit aan vensterstijlen.

Deze woning is robuust en solide opgetrokken met waardevolle duurzame materialen. Naast esthetiek heeft de architect ook veel oog gehad voor het functionele wat van dit huis een gerieflijke praktische hub maakt met tal van opbergmodaliteiten, een ondergrondse grote en kleine bergkelder annex wijnkelder en gelijkvloers een gerieflijke wasruimte en een inpandige garage wat voor een stadswoning altijd een extra troef is.

De buitenkant van deze woning is volledig in krachtige art-décostijl. Het interieur is door de jaren heen al moderner getrokken wat opties opent om hier mooie cleane lichtrijke volumes te creëren. Door de prachtige voordeur betreden we de inkomhal met wenteltrap. Typisch voor die tijd is er een zogeheten ‘voorplaats’ met loodglas die uitloopt in een ruime living met open keuken die voert naar een aangename patio of kleine stadstuin.

Op de 1e verdieping 3 slaapkamers, een aparte wc met lavabo en een badkamer met ligbad. Centrale verwarming op gas en deels elektrische verwarming. Het spreekt voor zich dat dit een restauratieproject is waarbij update naar moderne comfortnormen is aangewezen. Maar de ruimtes zijn er, alsook de prachtige solide architectuur, de unieke karaktervolle gevel met originele elementen en de zeer interessante locatie nabij de oprit Mechelen Noord dus perfect centraal tussen enerzijds het bruisende stadcentrum met alle voorzieningen en anderzijds natuur, park en vaart voor sport en recreatie.

Eveneens relevant voor u als nieuwe eigenaar: er is geen renovatieplicht binnen vijf jaar vanwege het beschermd stads- en dorpsgezicht. De woning naar uw zin updaten kan dus op uw eigen tempo.


Referentie: 857
Bouwjaar: 1935
Prijs: € 415.000
Type: Woning
Oppervlakte bewoonbaar: 125 m²
Adres: Koolstraat 72, Mechelen
Tm Aw Schaarbeek 02

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 893 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Schaarbeek 06

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Schaarbeek 03