Tm Aw Ganshoren 22

AW Louis Hoebeke

Machtige modernistische hoekwoning onder plat dak (1956) gelegen Tomberg in Sint-Agatha-Berchem. Eigen woning met atelier van architect Louis Hoebeke. Perfect geconserveerd zowel binnen als buiten.


Statement gevel met typisch modernistische compositie van geometrisch geschrankte vlakken extra uitgelicht door inzet van verschillende materialen, tinten, reliëfs en een fel kleuraccent.
Originele inkom die al bij 1e aanblik naar de wereld in de jaren ’50 terugvoert zoals ontroerend verbeeld op de affiches van de wereldtentoonstelling.
Eenmaal binnen ademt elke ruimte een rustgevend bijna filmisch retro gevoel uit. Het modernisme zegeviert hier nog ongestoord wat zeldzaam wordt omdat in dit huis zowel architectuur als interieur intact zijn gebleven.

De volumes zijn mooi evenwichtig en functioneel uitgezet met maximale benutting van ruimte en tal van opbergmodaliteiten. Maar elke ruimte is ook sfeervol gezellig en esthetisch top dankzij het prachtige originele interieur ontworpen door de architect zelf: vele mooie volhouten wandkasten, deuren in de oorspronkelijke kleuren, de fantastische open haard en tal van unieke accenten zoals de terras- en trapleuningen.

Het gelijkvloers omvat het architectenbureau met veel glaselementen, natuurstenen vloeren en een houten trap in uitgepuurde vormgeving die leidt naar de leefruimtes op de 1ste verdieping : een enorme living annex eetkamer met prachtige houten bibliotheekwand en als master piece de centraal gelegen open haard kokervormig uitgewerkt op een plateau.
Originele keuken.
De 2de verdieping telt 3 ruime slaapkamers die uitgeven op een groot terras met panoramisch vergezicht, een tussenruimte en een badkamer.

Magnifiek pand. Uiterst waardevol zowel qua architecturaal concept, vaste interieurelementen als inzet van tal van duurzame materialen zoals vol hout, marmers en metalen. Alles in originele en goede staat. De woning is bovendien prima gelegen met ruime garage. Groot potentieel naar invulling toe.Referentie: 684
Bouwjaar: 1961
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 142 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 265 m²
Adres: Dokter Charles Leemansstraat 20, Sint-Agatha-Berchem
Tm Aw Ganshoren 23

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 452 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Ganshoren 10

Erik De Mulder

Pajota Brussel

Congresstraat 35

1000 Brussel

Tel: 02 669 75 75

Mail: kantoorbrussel@pajota.be

Tm Aw Ganshoren 4