Tm Aw Schaarbeek 04

AW Matthieu Busana

Ruim gerenoveerd huis gelegen in Schaarbeek (meer dan 300m²) met tuin. Deze residentie is eigendom van architect Matthieu Busana, mede-oprichter met Sébastien Dachy van het architectenbureau Mamout Architects, bekend om hun duurzame aanpak waarin hergebruikte materialen in hun projecten worden geïntegreerd.


Het ontwerp bestaat uit een reeks ruimtes gescheiden door twee binnenplaatsen, met een centrale ruimte met dubbele hoogte en verticale circulatie. Zo doordacht om de beschikbare oppervlaktes te maximaliseren en volop te genieten van natuurlijk licht. De verschillende slim geplaatste ramen en grote glazen deuren tot aan de vloer zorgen voor dansende lichteffecten, zicht op de hemel en het groen en een gevoel van een luchtige ruimte, versterkt door het gebruik van wit en pastelkleuren, wat doet denken aan de sfeer van een vakantiehuis.

De architect heeft materialen van de site hergebruikt en andere materialen zijn ofwel gerecupereerd van elders, zoals marmer en glazen bakstenen, of uitsluitend voor isolatie en afwerking.

Busana koos voor een open concept waar keuken, eetkamer en woonkamer harmonieus overvloeien in elkaar over 90m². Let op de boogstructuur die de ultramoderne, hoogwaardige keuken van Alpes Inox visueel scheidt van de eetkamer. Op de begane grond bevindt zich een multifunctionele ruimte, aanpasbaar naar behoefte. Daarnaast is er een aparte werkruimte of kantoor en een verdieping met 4 tot 5 ruime slaapkamers, 3 volledig uitgeruste badkamers en een praktische ruimte voor huishoudelijke taken met een directe wasafvoer. Een extra troef is de kelderruimte voor wijnliefhebbers.

De buitenruimte omvat een privé binnenplaats voor exclusief gebruik met een overdekte fietsenstalling, een tuin van 130 m² en een overdekt terras, optimaal georiënteerd op het zuidwesten. Deze zeer interessante woning met een aangename sfeer, in goede staat, is goed gelegen in een centrale wijk en biedt een oase van rust en privacy zodra men binnenkomt.

Het design behoudt alle mooie structuren van het bestaande gebouw als basis voor een radicale modernisering in lijn met wat de moderne mens, met oog voor stijl en toewijding aan duurzaamheid, van een huis verwacht. Zo is er veel aandacht besteed aan functionaliteit, zoals opbergoplossingen, op maat gemaakte inbouwkasten en maximale benutting van ruimtes.

Het huis is thermisch geïsoleerd en technologisch up-to-date met keuzes voor geavanceerde energiebesparende systemen zoals zonnepanelen, een warmtepomp, een regenwaterrecuperatiesysteem (11.000 liter), vloerverwarming, hoogrendement aluminium kozijnen, een pelletkachel, enz. De constructie is voornamelijk gerealiseerd met hergebruikte materialen van de sloop van een magazijn (bakstenen, stalen constructies, vloerplaten, etc.) en aangevuld met natuurlijke materialen.

Een stijlvolle woning met alle luxe, gebaseerd op een zo circulair mogelijke benadering van grondstoffen.


Referentie: 855
Bouwjaar: 2023
Prijs: € 1.250.000
Type: Maison
Oppervlakte grond: 310 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 316 m²
Adres: Avenue Dailly 235, Schaarbeek
Tm Aw Schaarbeek 06

 • Bedrooms

  5

 • 3

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 42 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Schaarbeek 20

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Schaarbeek 01