Tm Aw Leuven Oud Heverlee 33

Villa B

Deze machtige brutalistische woning is ontworpen door architect Paul Meekels in opdracht van de toentertijd gereputeerde Ivo Brosens, professor in de geneeskunde en auteur van nogal wat bekroonde wetenschappelijke publicaties (Flemish Science Award in 2014).


Het complex is volledig gelijkvloers uitgezet op basis van een vernuftig grondplan met verschillende compartimenten in heldere formaties geschikt. Al vanaf de 1e aanblik straalt de woning zuivere robuuste kracht uit door de oppervlakte alleen al, de rechte belijning, de forse bakstenen muren en de betonnen balken. Die mathematisch zuivere indeling met veel aandacht voor functionaliteit is een typische Meekels touch. Grote raampartijen geven uit op een magnifieke parktuin met zwembad.

Bij het binnenkomen verraadt de entree al onmiddellijk de hand van de meester qua sfeer en duidelijke schikking van de volumes met rechts eetplaats/keuken, rechtdoor living en links de 4 achter mekaar ingeplante blokken als slaapvertrekken. Overheersend kleurenpallet is wit, zwart en felrood als accentkleur. Let op plafonds in balkenstructuren en vloeren, geschilderde bakstenen wanden, hout, natuursteen en beton. Dit alles overal opgelicht door fantastische landschapsramen met zicht op groen alsook nog een extra lichtkoepel. De ruimtes vloeien in mekaar maar vernuftige wanden en hoeken bakenen samen met de niveauverschillen per vertrek overal duidelijk de aparte sfeer en functie af. Hart van het huis is de geweldige royaal uitgezette woonkamer met weids zicht op natuur. De keuken is functioneel met het nodige comfort en volledig in tune met de stijl van het huis. Het grote terras is in feite een extra buitenruimte en ideaal om te dineren, ontspannen of feesten.

Er zijn 4 ruime slaapvertrekken elk met eigen unieke kenmerken en opbergmodaliteiten. De master bedroom is indrukwekkend met een ensuite badkamer, een bureauvolume dat modulair kan opengeschoven worden en een eigen balkon. Machtige woning met veel mogelijkheden naar invulling toe in magnifiek brutalistische vormgeving. En bovendien top geconserveerd. Dergelijke helder uitgezette ‘no-nonsense’ vormgeving, functioneel maar toch ook altijd gezellig met interieurelementen die voor elk vertrek een eigen sfeer bepalen, is zeer in trek de dag van vandaag.

De mix zwart/wit met een fel accentkleur, ruw beton, warm hout en glas wordt tegenwoordig ook als bijzonder cool gepercipieerd. De woning is bovendien zo degelijk als ze eruit ziet en zoals het een professor van aanzien betaamde in die tijd: met voldoende grandeur inzake oppervlaktes, aantal ruimtes, materiaalkeuze en afwerking. Dit alles omringd door een fantastische aangelegde tuin met pool. Een unicum. Wonen, leven, werken, ontspannen: alles kan hier in alle combinaties. Prima rustig gelegen, vlakbij alle voorzieningen en aansluitingen naar de grote verkeersaders.

Met niet te vergeten een aangelegde tuin om u tegen te zeggen met volgroeide bomen en van ruimtes, oppervlaktes & mogelijkheden voor leven, werken en ontspanning.



Referentie: 790
Bouwjaar: 1978
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3022 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 235 m²
Adres: Oud-Heverleestraat 83, Heverlee
Tm Aw Leuven Oud Heverlee 17

 • Bedrooms

  5

 • 3

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 246 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Leuven Oud Heverlee 08

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Leuven Oud Heverlee 10