Tm Aw Machelen 21

AW Ray Van den Branden

Brutalistische villa gebouwd begin jaren ’70 en eigen woning van architect Ray van den Branden met tuintje, kelder en garage. Architecturaal sterk concept met een bewoonbaar volume van +/- 290m². Interessant is bovendien de flexibele keuze van aankoop hetzij ofwel de woning op 355m2 grond ofwel de woning inclusief 2 aanpalende percelen bouwgrond (167m2) op 522m2 grond.


Sober gesloten aan de straatkant maar eenmaal binnen wacht ons een fantastische ruimtesensatie van licht, zicht en perspectieven door de open dynamische vide constructie met tussenverdiepingen en niveaus. De woning evolueert speels mee met het ritme van de bewoners en de volumes kunnen open gelaten of gesloten worden al naargelang invulling, mood en gelegenheid. In welke modulaire setting ook, de architecturale lijnen worden nooit gebroken.

De leefruimtes zijn origineel en zeer aangenaam met grote landschapsramen op de achterkant met zicht op groen en een prachtige haard. Let op de typische zichtbaar gelaten baksteen, het warme hout overal en de inzet van veel ruw beton wat vandaag de dag opnieuw trendy is. Afgescheiden professionele ruimte en bovenverdieping waar de volumes als slaapvertrekken kunnen dienen maar ook gerust als bureau, lounge of een andere creatieve invulling. Originele badkamer. Er is ook nog een zolder met mogelijkheden, een kelder en een gerieflijke garage. De tuin is klein maar tof wegens ingesloten zonder vis à vis met aanpalend 2 bouwgrondjes.

Dat van den Branden geen mainstream architect is, mag wel blijken uit de vernuftigheid van deze vormgeving die een eigen visie op wonen, ruimtes en werken verraadt. Tijdens zijn carrière kreeg hij dan ook verschillende vermeldingen en prijzen maar van den Branden hield niet van commercieel en bleef uit de spotlights.

Fantastische vormgeving in een feelgood concept met alle comfort, goed en rustig gelegen in het groen gevat in een solide duurzame constructie.

Interessant is bovendien de flexibele keuze van aankoop hetzij ofwel de woning op 355m2 grond ofwel de woning inclusief de 2 aanpalende percelen bouwgrond (167m2) op 522m2 grond


Referentie: 773
Bouwjaar: 1974
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 355 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 293 m²
Adres: Vredestraat 60, Machelen
Tm Aw Machelen 3

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 834 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Machelen 8

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Tm Aw Machelen 10