Tm Aw Schilde 06

AW Robert (Bob) Janvier

Geweldige brutalistische zwart/wit bungalow bouwjaar 1971. Levenswerk van Robert Janvier, Bob voor de vrienden. Exact uitgevoerd zoals hij het voor ogen had. Stijlvol met een aparte eigenzinnige dynamiek.


De invloed van Le Corbusier is onmiskenbaar aanwezig in dit kubusvormige complex met plat dak, grote landschapsramen, ruwe materialen en opvallende kleurvlakken. Lange oprit en weggedoken in de ongerepte natuur spreidt de geblokte constructie zich massief uit. Spuwers langs alle zijden laten regenwater van het dak neerstromen vergaard in de vijver met waterlelies aan de voorkant van het huis. Links de ingang met in de voortuin 2 betonnen sculpturen waarop zicht vanuit de zithoek rechts.
Samen met zijn vrouw ontwierp hij de tuin. Het standbeeld met de 2 torens van 5 meter hoog die elkaar bijna aanraken is opgetrokken in gewapend beton en symboliseert Bob en zijn vrouw.

Zowel de buitenkant als het interieur zijn een consistent concept gecreëerd vanuit een uitgepuurd less is more-principe, zonder binnendeuren en ruw in afwerking. Er zijn geen meubelen en er is geen bepleistering op de muren. Geen 2de verdieping, geen zolder en geen kelder. Alle interieurelementen zijn gemaakt uit steen: kasten, bedden, keuken en zithoek.

Fantastische in mekaar lopende ruimtes met overal zicht op groen. Living met opvallende open haard met kap in blauw kleuraccent en centraal geïntegreerd een black cube bureau met sacraal licht. De vloer bestaat uit opgeschuurde straatstenen die daarna wit zijn geverfd. Overal abstracte houtsnedes tegen de muur, zwart of wit geschilderd. 2 slaapkamers waarvan master bedroom met slaapgedeelte, badkamer en toilet in 1 volume.

Mooie wilde tuin achteraan met vergezicht op groen en soortement dal waar perfect een organische zwemvijver zou kunnen komen. Ruim en lichtrijk atelier naast het huis met heel veel potentieel.

Bob wil een 2de leven voor zijn woning.
Zijn grootste angst is dat zijn huis gesloopt of mismeesterd wordt. "Alleen mensen die van architectuur houden, kunnen volgens mij interesse hebben in dit huis. Normale mensen gaan dit nooit kopen. Een huis zonder binnendeuren en met een stenen inrichting? Geen gewone mens die dat ziet zitten."
Wij van ArchitectenWoning vinden het alvast een eer om een dergelijk geniaal concept te mogen aanbieden. Alleen enige restauratie en upgrade naar moderne comfortnormen zijn aangewezen. De woning zelf staat er. Volledig. Van binnen en van buiten. Een architecturaal ecosysteem op zich.


Referentie: 692
Bouwjaar: 1975
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2109 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 250 m²
Adres: Schilde
Tm Aw Schilde 02

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 827 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Schilde 08

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Schilde 23