Tm Aw Kraainem 23

AW Roger Homez

Unieke modernistische villa op heuvel naar ontwerp van architect Roger Homez die de woning voor zichzelf ontwierp in een gemeenschappelijke tuin met daarnaast in dezelfde stijl oorspronkelijk de woning van zijn ouders. Het ontwerp van Homez werd bekroond met een ‘Eerste vermelding Prijs van de Ven’ in 1959, een prestigieuze prijs voor de Belgische moderne architectuur. Beide huizen zijn tegenwoordig afzonderlijke entiteiten. Woning Homez is sinds 2014 beschermd.


De villa in 2 bouwlagen valt onmiddellijk op door sober pallet, strak uitgebalanceerde structuur en zuivere belijning van dak en gevel. Op het gelijkvloers zijn grote ruimtes uitgezet voor de slaapvertrekken, waaronder een extra badkamer, gastentoilet, en bureau. De leefruimtes bevinden zich integraal op de bovenverdieping, inclusief de master bedroom met badkamer.

Inkom kan zowel via de benedenruimtes als opzij via het terras waar we onmiddellijk in de woonvertrekken komen. De hal beneden voert qua sfeer instant terug naar het vroeg-modernisme met zichtbare beton en natuurstenen in verschillende patronen uitgewerkt en een stilistisch uitgepuurde originele trap die als een sculptuur door de woning loopt.

Het interieur van Homez is een perfecte combinatie van coole minimalistische esthetiek en functionaliteit met veel aandacht voor detail en design. De bovenverdieping is sensationeel met grote raampartijen die uitgeven op tuin, hemel en boomkruinen en een royaal terras over de volledige achtergevel. Elke blik naar buiten levert een natuurschilderij op wat voor een onthecht gevoel van rust en sereniteit zorgt.

De living is ontworpen in U-vorm doorlopend doorheen verschillende kamers met loungezones en aansluitend de eetplaats en een ontroerend originele keuken. De volumes zijn qua ruimte en opbergmodaliteiten optimaal benut met als basis een neutraal kleurenpalet van wit, geel, grijs en zwart. De vloeren zijn van beton en houten accenten zorgen voor een warme uitstraling. Let op de originele open haard, het kloppende hart en sociaal trefpunt van de woning.

Het modernisme is immers naast strak functioneel zonder ornamenten ook altijd gefocust op warmte, gezelligheid en gelukkig zijn. Bouwen moest in functie van het stimuleren van verbinding tussen mensen onderling en tussen mensen en natuur vandaar altijd integratie met omliggend groen.

Deze woning is een parel van het modernisme pur sang met een magnifieke vormgeving, degelijke structuur, authentiek interieur uitgewerkt met de mooiste materialen in een top afwerking van hoofzakelijk beton, natuursteen, glas en hout. Fantastische woonbeleving in symbiose met de natuur.

Ruim en functioneel tot in detail doordacht met mogelijkheden naar invulling toe van de benedenruimtes. Een architect die voor zichzelf bouwt haalt altijd het onderste uit de kan. Perfect residentieel gelegen in rust en groen, met vlotte aansluitingswegen en vlakbij Brussel. https://inventaris.onroerender...


Referentie: 813
Bouwjaar: 1959
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 655 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 260 m²
Adres: Blauwe Bosbessenlaan 18A, Kraainem
Tm Aw Kraainem 21

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 519 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Kraainem 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Kraainem 02