Aa6 B3 C87 Efe9 48 A8 A37 E 92904135 C804

Casa Luum

Indrukwekkende premium verbouwing in de Portugese Algarve door Pedro Domingos Arquitectos die een ruïne heeft herschapen in een hyper moderne constructie bestaande uit 2 grote afzonderlijke complexen.


Minimalistische chique in een vernuftig samenspel van strak geometrische blokken gedomineerd door sterke lijnen, witte muren en beton. De uitgepuurde vormgeving zorgt bewust voor een gedurfd contrast met de weelderige vormen van het prachtige Zuid-Portugese landschap.

De woningen zijn ingebed in landelijk gebied maar vlakbij allerlei bezienswaardigheden, eeuwenoude pittoreske dorpen, lokale restaurantjes en terrassen, het natuurreservaat Ria Formosa en een unieke ongerepte kustlijn met paradijselijke stranden en baaien. Kortom: de droombestemming voor een vakantie met familie of vrienden.

Casa Luum gedoopt, was ooit een oude ruïne aan het einde van een landweg genesteld tussen honderden olijf-, amandel- en kurkbomen. Luum beschikt over 4 tweepersoonskamers. De constructie opent naar de omgeving via grote ramen en deuren, dakterrassen, meerdere patio's en een grote binnenplaats met daarin een half omheind zwembad.

Voor de handgemaakte deuren, ramen en luiken werden lokale materialen gebruikt. Zwembad, aanrechtbladen, gootstenen en banken zijn opgetrokken uit natuursteen. De 4 slaapkamers zijn modern minimalistisch maar toch verfijnd qua ontwerp en inrichting. De witte muren en betonnen vloeren creëren een neutraal palet met integratie van hout en textiel voor de warme touch. De keuken is voorzien van een groot kookeiland.

De buitenpatio is strategisch vlakbij ingeplant om buiten te genieten van maaltijden. Het klaterende geluid van water uit de fontein maakt van de patio de perfecte chill zone. Op de bovenste verdieping sluit de woonkamer aan op de achtertuin en een enorm dakterras met duizelingwekkend vergezicht op het omliggende natuurgebied.

Schitterende complex met zeer veel potentieel in een uniek kader gesitueerd in een land dat zowel op economisch vlak, qua ecologische aanpak als op het vlak van toerisme en cultuurbehoud upcoming is.


Referentie: 843
Bouwjaar: 2015
Prijs: € 1.599.000
Type: Vakantiewoning
Oppervlakte grond: 960 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 210 m²
Adres: Santa Bárbara de Nexe, Algarve, Portugal
Fullsizeoutput 15B8

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: B kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Fullsizeoutput 15B7

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

C7 Fee355 Df2 C 493 A 8624 0 Ab4 E0 B01 B3 E