Aw Heist Op Den Berg 26

Dokterswoning D

Statige dokterswoning in overgangsstijl art deco / nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van de gereputeerde Antwerpse architect Jos Goeyvaerts zoals gegraveerd in de muurband rechts boven plint met bouwaanvraag 1936. Het hoekcomplex is volledig uitgezet in baksteenbouw van afwisselend 2 + 3 bouwlagen onder overwegend platte daken.


Kenmerkend en bewust ingezet in een streven naar een krachtige dynamische vormgeving is het doordacht gebruik van uitgesproken afgeronde hoektraveeën, verspringende volumes, statige balkons en een overluifelde inkom. Binnen die optiek past ook de opbouw met balkvormige volumes, het parement van baksteen met afwisselend contrasterend metselverband en de horizontale belijning. Goeyvaerts is er met deze realisatie magnifiek in geslaagd om de nieuwe internationale avant-gardistische architectuurstromingen van die tijd te vertalen naar een in de lokale context aanvaardbaar concept. De uitvoering zelf wijkt in details wel enigszins af van het oorspronkelijk bouwplan. Architecturaal machtig en sober evenwichtig uitgezet statement complex met waardevolle goed bewaarde originele elementen zoals schrijnwerk en sierlijke houtwerk. Top kwaliteit ook structureel met stevige muren en robuuste constructies altijd stijlvol strak.

De ruimtes zijn prachtig evenwichtig uitgezet, very classy en filmisch royaal uitgemeten met grote ramen en veel licht. De afwerking is van het hoogste niveau. De materialen alleen al kosten tegenwoordig een fortuin. De mogelijkheden naar creatieve invullingen bijvoorbeeld in combo met een professionele activiteit zijn dan ook eindeloos. Het pand staat in orde maar eventuele updates naar eigen comfortnormen en domotica kunnen aangewezen zijn. Op het dak is nog aangename extra kamer uitgezet. Er is bovendien mogelijkheid om de volledige rooftop om te vormen naar terras, daktuin, lounge, outdoor wellness of een mix daarvan. Gegarandeerd is in elk geval een super panorama. Top gelegen, rustig residentieel vlakbij alle voorzieningen en verkeersaders. Geklasseerd onroerend erfgoed.


Referentie: 616
Bouwjaar: 1936
Prijs: € 430.000
Type: Woning
Oppervlakte grond: 955 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 662 m²
Adres: Stationstraat 91, Heist-op-den-Berg
Aw Heist Op Den Berg 27

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 547 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Heist Op Den Berg 8

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Nieuwpoort 7

9000 Gent

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Heist Op Den Berg 3