Aw Heist Op Den Berg 26

Dokterswoning D

Statige dokterswoning in overgangsstijl art deco / nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van de gereputeerde Antwerpse architect Jos Goeyvaerts zoals gegraveerd in de muurband rechts boven plint met bouwaanvraag 1936.


Het hoekcomplex is volledig uitgezet in baksteenbouw van afwisselend 2 + 3 bouwlagen onder overwegend platte daken. Kenmerkend en bewust ingezet is het doordacht gebruik van uitgesproken afgeronde hoektraveeën, verspringende volumes, statige balkons en een overluifelde inkom. Binnen die optiek past ook de opbouw met balkvormige volumes, het parement van baksteen met afwisselend contrasterend metselverband en de horizontale belijning. De uitvoering zelf wijkt in details wel enigszins af van het oorspronkelijk bouwplan.

De ruimtes zijn evenwichtig uitgezet met grote ramen en veel licht. De afwerking is van het hoogste niveau. De mogelijkheden naar creatieve invullingen bijvoorbeeld in combo met een professionele activiteit zijn dan ook eindeloos. Het pand staat in orde maar eventuele updates naar eigen comfortnormen en domotica kunnen aangewezen zijn. Op het dak is er nog een extra kamer uitgezet. Er is bovendien mogelijkheid om de volledige rooftop om te vormen naar terras, daktuin, lounge, outdoor wellness of een mix daarvan. Top gelegen, rustig residentieel vlakbij alle voorzieningen en verkeersaders. Geklasseerd onroerend erfgoed.


Referentie: 616
Bouwjaar: 1936
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 955 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 662 m²
Adres: Stationstraat 91, Heist-op-den-Berg
Aw Heist Op Den Berg 27

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 547 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Heist Op Den Berg 8

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Heist Op Den Berg 3