Tm Aw Turnhout 22

Dokterswoning G

Machtige brutalistische dokterswoning in Turnhout (1977) uitgezet op maar liefst 391 m² bewoonbare oppervlakte ontworpen door Paul Schellekens. Residentieel gelegen en stijlvol geïntegreerd in het groen. Perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek typerend voor de brutalistische architectuur.


Kenmerken zijn een geometrische compositie in zuivere belijning van ruwe zichtbare baksteen en veel beton afgewisseld door gepolierde of geschilderde oppervlaktes, warm hout en grote landschapsramen. In dit pand allemaal af te vinken en wel in premium uitvoering en altijd op grote imposante oppervlaktes zoals al blijkt uit een 1e aanblik van dit solide gebouw met originele glazen hoekconstructie. De ongepolijste gevel van glas en beton is onmiddellijk imponerend. Statement inkom met links een praktijkgedeelte met aparte ingang en rechtdoor en rechts alle andere vertrekken en leefruimtes.

Het interieur is even indrukwekkend als het exterieur. Alle ruimtes zijn sober en efficiënt met focus op functionaliteit en flexibele invulling ondermeer door schuifelementen. De leefruimtes zijn het hart van het volledige complex. Woonkamer, eetkamer en keuken vloeien naadloos in elkaar over op basis van een open plattegrond. De hoge plafonds en enorme glaspartijen zorgen voor een zalig bevrijdend gevoel van ruimte, licht en zicht. Betonnen elementen zijn zowel functioneel als esthetisch bijvoorbeeld om in dynamische geometrische composities ruimtes te compartimenteren en van scheidingselementen te voorzien. Een coole trap leidt via een tussenniveau met zicht op de leefruimtes naar boven waar zich de slaapvertrekken en de badkamers bevinden. Mooi terras, grote tuin met vijvertje, zicht op natuur. Voldoende privacy. Ruime parkeermogelijkheden.

Unieke brutalistische droomwoning. Krachtige uitstraling door een sobere no-nonsense stijl uitgezet in imposante dimensies. De mooiste, duurzame materialen zijn hier gebruikt in premium afwerking. De vele ruimtes en het aparte praktijkgedeelte bieden bovendien tal van mogelijkheden naar invulling toe genre zuiver privé of in combinatie met een zelfstandige activiteit wegens ruimte voor kantoor, studio of atelier. Ook een kangoeroeconcept, co-housingconcept of varianten daarop behoren tot de mogelijkheden. De ligging met centrum Turnhout aan de ene kant en de natuur aan de andere kant zorgt voor de perfecte mix stad/platteland.


Referentie: 791
Bouwjaar: 1977
Prijs: Verkocht
Type: Woning - Kantoor
Oppervlakte grond: 1283 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 391 m²
Adres: Steenweg op Tielen 9, Turnhout
Tm Aw Turnhout 03

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 204 kWh/m²
P-score: C
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Turnhout 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Turnhout 12