Tm Aw Gent 01

Woning D

Exclusieve dokterswoning met tuin vlakbij station Gent Sint-Pieters, ontworpen in 1977 door het Gentse architectenduo Johan Raman & Fritz Schaffrath. Ruim, comfortabel en vrijwel volledig opgetrokken uit bekist beton. Pareltje van de moderne architectuur en magnifiek voorbeeld van het brutalisme pur sang.


Vormgeving, indeling en ruimteverdeling zijn spectaculair mooi en authentiek geconserveerd. De architectuur van Raman & Schaffrath kenmerkt zich door een aantal steeds terugkerende elementen: inzet van ruw zichtbeton of béton brut, het creëren van maximale ruimtebeleving bijvoorbeeld door split levels, focus op lichtinval en de haard als kloppende hart van de woning.

Beton is alom, buiten maar ook in hun interieurs vooral voor schouwen en plafonds. De woning in kwestie heeft als troef nr 1 al een zeer mooie inkom met een unieke voorgevel omkranst door groen. Eenmaal binnen ademen de ruimtes openheid, licht en zicht.

Er zijn 4 niveaus: inkomhall/garage voor 1 wagen, voormalige dokterspraktijk bestaande uit 2 aparte ruimtes (wat op plan een studio was is nu opgedeeld in 2), wasruimte, hobbyruimte en garage.

En daarnaast de leefruimtes met een mooie living & eethoek, professionele keuken op split level niveau van waaruit men naar beneden op de living ziet en naar boven op de gang voor het 1e niveau van de slaapvertrekken met oa. master bedroom en badkamer.

Niveau daarboven nog 2 slpks. Overal landschapsramen en touch met het omringende groen van de zuidelijk georiënteerde tuin. Mogelijkheid tot dakterras met prachtig uitzicht. Deze woning is een opportuniteit. Uniek geconserveerd brutalistisch concept met een uitgesproken architecturale meerwaarde. Dynamische indeling van de volumes.

Bevrijdende sensatie van ruimte, licht en zicht. Solide structuur, top esthetiek maar ook voldoende functionele focus naar gerieflijkheid en opbergmodaliteiten zoals kasten, was- en hobbyruimte etc… Prima ligging, garage, groen alom en voor wie wenst: a rooftop with a view.


Referentie: 738
Bouwjaar: 1977
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 195 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 216 m²
Adres: Kikvorsstraat 19, Gent
Tm Aw Gent 25

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 207 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 07

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 18