Tm Aw Herentals 35

Dokterswoning V

Sixties villa met doktersparktijk, fantastisch binnenzwembad en aangelegde tuin. Gebouwd omstreeks 1967 naar ontwerp van architect Lou Jansen. ​Representatief voorbeeld van zijn vroege oeuvre en schoolvoorbeeld van het modernisme.


Het U-vormig complex is gebaseerd op een ingenieus 2-laags grondplan onder plat dak. De relatief gesloten bakstenen gevels worden opengewerkt met grote landschapsramen die magnifiek zicht en vergezicht bieden op het prachtige omringende groen.

Stijlvolle inkom met doorzicht naar de wenteltrap en verdeling van de volumes in een gelijkvloers met rechts praktijk met bureau, wachtkamer etc…en links leefruimtes en een 1ste verdieping met slaapvertrekken. De living is ruim en luchtig en omkaderd door grote raampartijen.

De woonvolumes zijn cosy gecompartimenteerd volgens functionele modernistische logica waarbij elke ruimte een eigen sfeer en invulling moet krijgen met maximale besteding van de beschikbare oppervlakte en veel opbergmodaliteiten voor een immer cleane look. Let op de bijzondere elementen zoals de dubbelzijdige koperen open haard. Originele centraal gelegen vintage keuken uitlopend op terras met zicht op tuin. De unieke ronde metalen trap is een ‘eye catcher’ die al zichtbaar is van buiten en naar een volume leidt onder dak waar de verschillende slaapvertrekken en badkamers zich bevinden.Architecturaal tijdloze vormgeving met inzet van stevige duurzame materialen zoals natuursteen, hout en beton.

Uitzonderlijk brutalistisch binnenzwembad. Alle afwerking is zorgvuldig tot in de details gebeurd. Het pand is goed onderhouden en prima geconserveerd met behoud van de waardevolle originele modernistische elementen.

Goed gelegen. Ruime garage en parking. Volledige privacy aan de achterzijde van de woning. Magnifiek concept met bijna filmische woonbeleving in een sixties vibe die rust, balans en verbinding met de natuur vooropstelt in een doordachte zuivere vormgeving. Mogelijke herbestemming van het praktijkgedeelte geeft veel opties naar invullingen toe privé of in mix met een professionele activiteit.
Referentie: 681
Bouwjaar: 1965
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1650 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 650 m²
Adres: Bergenstraat 62, Herentals
Tm Aw Herentals 14

 • Bedrooms

  6

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Ja


EPC: 653 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Herentals 28

Mel Driesen

Vansweevelt Herentals

Belgiëlaan 4

2200 Herentals

Tel: 0476 976993

Mail: www.vansweevelt.be

Tm Aw Herentals 39