Tm Aw Antwerpen 01

Galerij M

Magnifieke winkel met mezzanine en extra privé ruimte op verdieping 1 van het geklasseerde appartementsgebouw De Zonnewijzer, een icoon van de naoorlogse modernistische architectuur met brutalistische inslag. Geconcipieerd en opgeleverd door het bureau Léon Stynen-Paul De Meyer.


Het gebouw wordt bovendien beschouwd als 1 van de meest innovatieve voorbeelden van private meergezinswoningbouw uit de jaren 1950-1960 in Antwerpen. De Zonnewijzer was ook een speculatief vastgoedproject van Léon Stynen zelf waar hij zijn architectenbureau onderbracht. Rechts van de inkom bevindt zich de ruimte die we te koop aanbieden.

De winkel zelf is uiteraard een architecturale parel met een prachtige entree, mooie open volumes met een tussenverdieping en grote evenwichtig uitgezette glaspartijen. De verhoudingen die zowel symmetrisch als asymmetrisch zijn uitgezet, zijn altijd perfect beredeneerd. Het modernisme denkt graag rationeel.

Stynen integreert ook bewust elementen van Le Corbusier zoals de pilotis structuur in de dubbelhoge pui met oplopende glaswanden. Een belangrijk kenmerk dat hier het brutalistische karakter van de architectuur bepaalt, is de nadrukkelijke, plastische articulatie van de gebouchardeerde betonnen skeletstructuur ook zichtbaar in de winkelruimte zelf.

Via de compositorisch geweldige inkom gaan we met de trap naar verdieping 1 om de privé ruimte te betreden die samen met de winkel wordt aangeboden. Let op de marmers en de waardevolle originele interieurelementen zoals de trapleuning.

Uniek commercieel vastgoed annex private room in top architecturale context. Prima gelegen, centraal met parkingmogelijkheden en veel voetgangersverkeer in levendige toffe buurt dichtbij belangrijke aansluitingen en verkeersaders.


Referentie: 781
Bouwjaar: 1954
Prijs: Verkocht
Type: Commerciële ruimte
Oppervlakte bewoonbaar: 100 m²
Adres: Mechelsesteenweg 247, Antwerpen
Tm Aw Antwerpen 03

 • Bedrooms

  1

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 369 kWh/m²
Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Stedelijk gebied
Tm Aw Antwerpen 10

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Antwerpen 12