Mg 1568

Het Denkbare Huis

Het Denkbare Huis is een subliem en fascinerend appartement van maar liefst 400m² en 12 kamers. Bouwjaar 2005. Volledig op maat gemaakt met ‘carte blanche’voor de kunstenaar Koen Deprez. Het hele concept is gebaseerd op het literaire meesterwerk ‘De God Denkbaar, Denkbaar De God’ van Willem Frederik Hermans en daardoor alvast uniek.

Het appartement behoort tot de topklasse omwille van de royale kamers, de afwerking met schitterende en duurzame materialen en de totaalcompositie die veel daglicht laat binnenstromen en een fantastisch ruim terras omvat. De luxe is stijlvol, het wooncomfort optimaal en de artistieke invulling ‘cosmopolitan’ vol rijke symboliek. Zo werd in de houten plankenvloer van de woonkamer – ballroom genoemd - een schoppenvrouw-speelkaart in messing verwerkt. De kaart is 4m bij 2,5 en wordt verlicht door een sterrenhemel met de Grote Beer. De wanden zijn bekleed met behangpapier uit de 18e eeuw dat herbedrukt werd om het reliëf beter tot zijn recht te laten komen.

De eetkamer krijgt extra grandeur door een luster met zwart Baccaratkristal en een deur met gravure in bladgoud. Het bureau wordt dan weer verlicht door een bol met daarop de plattegrond van Parijs. Hetzelfde motief komt terug in de verlichte handgrepen van de kasten. Goud, messing en bladgoud worden consistent en afwisselend ingezet als element van decoratie doorheen alle ruimtes. Ze staan symbool voor de strijd om echt goud zoals verhaald in het boek van de literaire grootmeester Hermans. Dit appartement is een universum op zich. Een kunstwerk om te beleven en te bewonen in grote luxe met maximaal comfort.


Referentie: 374
Bouwjaar: 2005
Prijs: Verkocht
Type: Appartement
Oppervlakte bewoonbaar: 400 m²
Adres: Gentsestraat 42 , Izegem
Mg 1462 Edit

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 349 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Mg 1482 Edit

Contacteer makelaar

Van der build

Kwadestraat 157 - 34

8800 Roeselare

Tel: 051 20 50 50

Mg 1515