Mg 8469

Huize Guido

Unieke villa van architect Léon Stynen. Temidden van een parktuin van 4.260m2 bestaande uit twee bouwpercelen.Gelegen in een autoluwe en boomrijke straat te Koningshof, vlakbij scholen, openbaar vervoer en winkels.De befaamde architect Léon Stynen heeft de woning ontworpen en gebouwd in 1933.


De architectuur getuigt van zijn voorkeur voor de nieuwe esthetiek van het modernisme. Zijn werk ligt volledig in de lijn van de ideeën van Le Corbusier. De woning vertoont een dynamiek en lijnenwerk ongezien voor zijn tijd. Stynens ideaal van evenwicht en harmonie komt in deze woning magnifiek tot zijn recht door de gestileerde en strak gestroomlijnde vormen typisch voor het modernisme.Het terras met twee verdiepingen hoge plafond en uitgesproken trap, vormen een uitblinker van de woning.

Daarnaast het overhellende dak, het indrukwekkende beeldhouwwerk in de gevel en de knappe stalen ramen. In 1969 werd een conciergewoning en garage aangebouwd in dezelfde esthetiek. Het bijgebouw kan gebruikt worden voor vrij beroep, kantoor, poolhouse of conciergerie. Binnen moeten de woningen volledig gerenoveerd worden. Ook energiegewijs zal u ongetwijfeld de verwarming en de ramen willen aanpassen. Het dak werd acht jaar geleden vernieuwd en geïsoleerd. Mits de juiste renovatie, een architecturale parel van onschatbare waarde!


Referentie: 453
Bouwjaar: 1933
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2045 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 310 m²
Adres: Spreeuwenlei 6, Schoten
Mg 8491

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Referentie: 453
Bouwjaar: 1933
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2045 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 310 m²
Adres: Spreeuwenlei 6, Schoten
Mg 8585