Aw 190320 Lochristi Mh 17

Kunstenaarswoning Gilbert Deroeck

Modernistische alleenstaande kunstenaarswoning van Gilbert Deroeckgebouwd 1966 naar ontwerp van architect Paul Soetaert. Statement van het zuivere modernisme.


Prachtig bungalowconcept met typisch plat dak, overhellende kragen, geometrische opbouw met schuine elementen en witgeschilderde bakstenen gevels met betonnen accenten. Alleen de inkom zuigt ons filmisch back in the sixties : opzij via de garage langs een lange overkapte gaanderij tot aan de voordeur. Alles aan dit complex is authentiek en de ruimteverdeling is gewoon fantastisch. Zo heeft elk vertrek zicht op de grote 60 jaar oude aangelegde tuin met verschillende organische waterpartijen. Een groen paradijs met als eye-catcher de waterput met waterspuwer.

Binnen vloeit organisch door naar buiten en omgekeerd. De vele raampartijen versterken bewust deze extensie. De architectuur is volledig in harmonie met de omliggende natuur en ook de verschillende terrassen moeten in die optiek worden gezien namelijk als natuurlijke uitloper van bouwwerk in groen. Magnifiek concept dat top scoort op modernistische cool. Bovendien ongeschonden in originele staat wat zeldzaam is. Residentieel gelegen in het groen van Lochristi, rand van Gent.


Referentie: 622
Bouwjaar: 1967
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3552 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 195 m²
Adres: Rietveldstraat 52, Lochristi
Aw 190320 Lochristi Mh 33

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 1203 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw 190320 Lochristi Mh 09

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw 190320 Lochristi Mh 04