Dji 0545 Copy

Kunstenaarswoning Jan Sileghem & Jos Decordier

Authentieke functionalistische villa met garage in zuivere sixties vibe (1969) weggedoken in de natuur in een ongerepte groene zone op amper 20 km van Brussel in de vallei van de Nieuwermolenbeek in Asse. ​Op een heuveltop uitgezet op hellend perceel van 80 are in agrarisch gebied met zuivere waterbron. Vergezicht, sprookjestuin met sauna en blokhut en eigen bos als extra.


Aan de straatkant is alleen een deel van de sobere witte gevel zichtbaar. Exclusief verborgen paradijs waar het kunstenaarskoppel Jan Sileghem & Jos Decordier leefde en creëerde. Afgeschermd van alle inkijk. Modernistisch functionele stijl met gevelbrede dynamische raampartijen gericht op de zuiderkant en met onwaarschijnlijk mooi zicht op de natuur.

Inkom en woonruimtes met living en grote keuken zijn uitgezet bij binnenkomen van het huis op de bovenste verdieping. Dit levert natuurlijk een zeer aparte beleving op van zicht uit de hoogte op boomkruinen en vertes. Extra beleving in die zin is het doorlopende terras met nog een extra zijterras aan de keuken. Een verdieping lager op de helling (de middelste verdieping) treffen we de slaapvertrekken (4), badkamer en garage aan.

De onderste verdieping herbergt het onovertroffen mooie kunstenaarsatelier. Een zeer grote multifunctionele ruimte die door nieuwe eigenaars polyvalent kan ingezet worden in de zin van professioneel/privé of een vorm van combi wonen.

Niet alleen is de modernistische vormgeving van deze woning ontroerend sober, authentiek en van een unieke vervlogen schoonheid. Let op de inzet van veel warm duurzaam hout, glas en typische wit beschilderde muren wat aangename, evenwichtige volumes oplevert. Ook de ruimtes zelf zijn qua functionele benutting van de beschikbare woonoppervlakte minutieus doordacht. Het modernisme houdt van overzichtelijk, rationeel en opgeruimd. Vandaar heel wat opbergmodaliteiten in de vorm van vaste interieurelementen, schappen en ruimtes om te schikken en te ordenen.

Prachtige woning, ode aan de modernistische vormgeving. Authentiek geconserveerd met mooie interieurelementen en inzet van premium materialen met het hoogste afwerkingsniveau. Solide qua structuur en goed onderhouden. De evenwichtig uitgebalanceerde cleane architectuur straalt rust, zen en harmonie uit en is gericht op een directe verbinding met de ongerepte natuur die alom en uitbundig aanwezig is.

Alle parameters zijn hier afgevinkt voor de ultieme, stijlvolle en pure woonbeleving. Een oase van rust verstild in de sixties maar toch vlakbij invalswegen en alle voorzieningen op een boogscheut van de bruisende hectiek van de moderne grootstad.


Referentie: 765
Bouwjaar: 1969
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 7739 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 300 m²
Adres: Poel 45, Asse
Dsc09160

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 604 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Ja
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Natuurgebied
Dsc09187

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: 0032 (0)485 41 01 49

Mail: frederict@architectenwoning.be

Dsc09284