4100452

Kunstenaarswoning Marc Van De Putte

Uniek brutalistisch concept uit 2001 rustig gelegen temidden de natuur van Haaltert. Ontworpen door architect Michel Van Herreweghe voor kunstenaar Marc Van De Putte. Voorbeeld van brutalistische architectuur met een knipoog naar de jaren 60.


Sober, masssief en doordacht karakterpand met eigen signatuur. Open-bekisting plafonds en natuurstenen vloer doorheen de woning benadrukken het sixties gevoel van vrijheid en ongecompliceerde openheid. Optimale benutting van de binnenruimtes tot in de nok van het dak. Coole licht- en ruimtesensatie ondermeer door piramidaal concept. Naast geprononceerde artistieke inslag is dit pand ook funktioneel ondermeer door bergruimtes en ingebouwde kasten. Zeer aangenaam is de harmonie met de omliggende natuur. 

Het bouwwerk is bewust organisch ingebed in de groene omgeving. Binnen loopt door naar buiten en omgekeerd. De mooie vergezichten vanuit living en eetruimte op de ruime aangelegde tuin zorgen dan ook voor een gevoel van rust, balans en eenheid met de immer verrassende natuur. Het atelier van kunstenaar Van De Putte bevindt zich op de bovenste verdieping : een extra troef  naar een polyvalente invulling. Het pand van Van Herreweghe scoort hoog op woonbeleving en dit door het concept zelf, de open ruimteperspectieven en het grote comfort.


Referentie: 448
Bouwjaar: 2001
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2543 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 208 m²
Adres: Daal 17, Haaltert
4100474

 • Bedrooms

  2

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 161 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
4100294