Tm Aw Sint Andries 26

Kunstenaarswoning Roger Bonduel

Authentieke vroeg modernistische bungalow (1969) volledig omzoomd door ongerept groen in de mooiste dreef van Sint-Andries, Brugge. Eigen woning met atelier van beeldhouwer, schilder en vormgever Roger Bonduel die er woonde tot zijn heengaan (juni 2019). Opgetrokken naar ontwerp van Paul Felix met wie Bonduel al een aantal grote opdrachten had uitgevoerd (oa Clarissenklooster Oostende).


Eigen woning met atelier van beeldhouwer, schilder en vormgever Roger Bonduel die er woonde tot zijn heengaan (juni 2019). Opgetrokken naar ontwerp van Paul Felix met wie Bonduel al een aantal grote opdrachten had uitgevoerd (oa Clarissenklooster Oostende).

Bonduel (°1930 Pittem) wordt unaniem beschouwd als een waarachtige Belgian design hero. Een grote naam in de na-oorlogse modernistische en avantgardistische kunstlandschap van eigen bodem.
Tot 3x toe bekroond in West-Vlaanderen. Geselecteerd voor talrijke groepstentoonstellingen zoals 'The Arts of Belgium 1920-1960' New York (1960), de Wereldtentoonstelling in Montreal (1967) etc...
Voor zijn sculpturen gebruikt hij hoofdzakelijk metalen zoals nikkel, koper, staal en brons. Zijn werk gaat van figuratief tot zuiver abstract. Een oeuvre gekenmerkt door een niet aflatend streven naar een perfect evenwicht tussen technisch en esthetisch raffinement.

Zijn eigen woning nu te koop gesteld is een prachtig voorbeeld van vroeg Belgisch modernisme. Geometrisch functionele en ritmische vormgeving, betonnen plafonds en grote landschapsramen tot op de grond die het immer veranderende décor van de natuur bewust deel doen uitmaken van de totaalbeleving.
Het L-vormige pand is royaal bemeten met overal mooi gefilterd licht en vanuit alle leefruimtes rustgevend zicht op omringend groen.

Typische jaren 50/60 belijning en sobere pragmatische indeling wat instant een sterke nostalgische sfeer oproept. Uniek is dat alle originele elementen zoals deuren, schouwmantel, ingemaakte kasten en kastenwanden intact zijn bewaard. Uniek is ook dat hier de hand van een kunstenaar aan het werk is geweest wat artistiek bevlogen accenten oplevert zoals het explosief mooie koloriet van de glas in loodramen.

Deze woning is verstild in de tijd.
Conceptueel is de woning prachtig, authentiek en zeer duurzaam qua structuur, quality materialen en afwerking niveau vakmanschap. Bovendien zalig gelegen volledig in het groen maar toch dicht bij alle voorzieningen. Uiteraard is hier een update aangewezen naar moderne comfort- en energienormen.

Wie dit prachtige pand in orde zet naar de kwaliteitsnormen van vandaag mag zich eigenaar noemen van een uniek modernistisch bouwwerk met een artistieke ziel.


Referentie: 655
Bouwjaar: 1959
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2020 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 292 m²
Adres: Zeeweg 63, Sint-Andries
Tm Aw Sint Andries 4

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 1199 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Sint Andries 16

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Sint Andries 18