Tm Aw Brugge 24

Loft Degeyter

Industrial design loft ontworpen door de modernistische Brugse architect Arthur Degeyter gerenommeerd in de jaren ’60 en ’70. Gesitueerd in de voormalige blikdrukkerij en lakkerij De Clerck. Oorspronkelijk bestemd voor zijn dochter Frieda, een bekende modeontwerpster vandaar de unieke combinatie van moderne architectuur en interieur met behoud van originele structuur, zichtbare elementen en materialen.


Het volledige complex kent een rijke geschiedenis en bestaat uit het fabrieksgebouw met 2 bijhorende woonhuizen (1928) uitgebreid in 1936. Tegenwoordig omgevormd tot ‘woonfabriek’ met 5 woonsten en een praktijk. In 1999 herbestemd met 4 extra lofts. Bij de herbestemming zijn originele structuur en materialen, waaronder het ijzeren gebinte met vakwerkliggers en de sheddaken met typische bedaking en beglazing, behouden. Achteraan bevindt zich een geringde rode bakstenen schoorsteen. Aan de straatkant is het complex afgesloten met een bakstenen muur met boogfries onderbroken door de recente poorten van de afzonderlijke woningen.

De loft in kwestie betreed je via een sobere deur ingeplant in de witte gevel met daarnaast de garagepoort. Ook via de tuin is toegang mogelijk. Bij het binnenkomen overweldigt onmiddellijk de fantastische ruimtesensatie: de woonvolumes zijn volledig uitgezet volgens het principe van de 1-room living en lopen dus in mekaar met veel licht via de industrieel gerenoveerde glaspartijen in het gebinte, grote nieuwe raampartijen en deuren, de hoge structuur en het sobere hoofzakelijk witte kleurenpalet. Premium minimalistische design in hoogwaardige afwerking ingezet voor een perfecte keuken, living en eetplaats met uitloper naar een zalig terras annex zuidgerichte stadstuin als oase van rust en groen in het hart van de stad.

Ook beneden aanpalend nog een ruime kamer multifunctioneel inzetbaar als bureau, atelier, hobbykamer etc…Strakke gang met mooie trap naar verdieping met lage glaspartijen op de overloop voor een vernuftig spel van licht en zicht op de lager gelegen leefruimtes. Master bedroom, badkamer en 2 kinderkamers. Volledige verdieping uitgezet onder de dakstructuur met schuine glazen glaspanelen voor mooi licht en veel privacy.

Magnifieke woonst, top in orde, top gelegen centrum van het schilderachtige Brugge maar nog aan de groene buitenkant dus met makkelijke aansluitingen. Architectuur van hoog niveau met behoud van de originele ruwe elementen, materialen en structuur van een industriële vormgeving begin woelige jaren ’20. Uitgewerkt in perfecte fuse met een heldere en functionele, strak modernistische vormgeving. Luxueus met alle modern comfort en on top garage en tuin in de stad. Dit heet premium wonen.


Referentie: 787
Bouwjaar: 1800
Prijs: Verkocht
Type: Loft
Oppervlakte grond: 360 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 300 m²
Adres: Brugge
Tm Aw Brugge 17

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 194 kWh/m²
P-score: A
G-score: A
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Brugge 07

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Tm Aw Brugge 13