Tm Aw Zwevegem 01

Loft & Kantoor P

Minimalistische premium loft in industrieel pand ontworpen door architecte Aurélie Penneman, gespecialiseerd in renovatie en verbouwing van oude panden. Al op jonge leeftijd trok Penneman door Brazilië en Mexico met Barragan als inspiratie.


Die Zuid-Amerikaanse fascinatie is zich blijven vertalen in haar huidige architectuur waarin ze oude panden nieuw leven inblaast door de ziel en de historische context ervan te integreren met wat de moderne mens aan luxe verwacht. Het complex in kwestie omvat 2 enorme niveaus : een benedenverdieping met een machtige showroom die dienst deed als architectenbureau.

Sober in beton grijs en wit getrokken. Ter plaatse gegoten bekist beton levert elementen op die de brutalistische touch beklemtonen. Let op de geweldige bibliotheek met betonnen legplanken. Aparte luchtige vergaderruimte met kitchenette, een mooi terras en in de zijvleugel een luxe sauna en een fitnessruimte.

Beneden ook ruime parking met overdekte carport. Aparte über stylish ingang met sobere trap naar het privé gedeelte boven: open luchtige ruimtes met mooi binnenstromend licht in een afgemeten pallet van wit en schakeringen. De combinatie van high tech elementen in een industrieel pand met als eye-catcher de geconserveerde bakstenen plafonds /gewelven levert een unieke sfeer op van rust, ingetogen luxe en puurheid.

Verstandig ingeplante elementen zorgen voor de nodige privacy voor de slaapvertrekken. Volledig geïnstalleerde keuken. Super ruime badkamer en enorme op maat gemaakte dressing met ingemaakte kasten. Het slimme open plan voorziet muren die niet tot aan het plafond doortrekken waardoor het prachtige originele gewelf visueel verlengt voor een fenomenaal open effect.

Een groot zonneterras in hout met hoge planten zorgt voor de lounge touch. Machtig complex met geweldige open woonbeleving, functioneel premium en puur. Badend in de ziel van een industrieel fabriekspand waarvan authentieke elementen intact zijn gelaten.

Ingeplant in een groene omgeving met jungle touches door de elegante constructies op palen, de keuze van de aanplantingen oa bamboes en de gepatineerde houten terrassen. Aan de straatzijde werd een uitbreiding gerealiseerd waarin op vandaag een huurappartement (afzonderlijke ingang) is ondergebracht.


Referentie: 724
Bouwjaar: 1993
Prijs: Verkocht
Type: Loft - Kantoor
Oppervlakte grond: 663 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 482 m²
Adres: Harelbekestraat 35, Zwevegem
Tm Aw Zwevegem 18

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 220 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Zwevegem 04

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Zwevegem 14