Tm Aw Leuven 46

Loft - Kantoor Remy

Unieke loft met indrukwekkende ruimtes uitgezet op 4 verdiepingen van een machtig industrieel complex: de befaamde REMYTOREN in Wijgmaal bij Leuven.


Het bedrijf REMY, nog steeds een bestaand merk trouwens, werd opgericht door de gelijknamige grootindustrieel Edward Remy (1813-1896) die het uitbouwde tot 1 van ‘s werelds grootste producenten van rijstzetmelen. Hij liet in 1855 zijn oog vallen op een watermolen op de Dijle en startte vandaar zijn succesverhaal. Rond 1900 breidde het bedrijf uit met een vestiging aan het kanaal Leuven-Dijle.

Het oude silogebouw waar de loft zich bevindt is recent gerenoveerd tot ruim 700 m² moderne loftkantoren en polyvalente ruimtes. Beschermd als monument sinds 1987. Fabriek en overslagtoren volgden in 2005.

De te koop aangeboden unit omvat 4 verdiepingen met prachtige ruimtes met hoge plafonds, een fantastische lichtinval en 3 enorme terrassen die 360° panoramisch vergezicht bieden van Leuven tot Brussel en Mechelen.

Helemaal boven op niveau 5 kom je in het REMY-torentje met in de nok een zicht om nooit meer te vergeten. Eenmaal uit de lift bereik je via een gang niveau 1 met al onmiddellijk sensationele open ruimtes die polyvalent ingevuld kunnen worden als leefruimtes maar ook als kantoren, atelier, studio etc…of een mix.

Over de niveaus gespreid treffen we een geweldige open keuken (8e verdieping) annex eetplaats, living, 2 badkamers en een master bedroom (8e en 10e verdieping). Alle ruimtes zijn premium afgewerkt en volledig instapklaar. De combinatie van strak, wit, open en luchtig met de oude zichtbaar gelaten historische elementen zoals gewelven en steunpijlers is fantastisch.

Extra troef is de locatie: in volledige rust met zicht op water en natuur rondom maar toch vlakbij opritten van grote verkeersaders, station Wijgmaal en centrum Leuven.

Naar invulling toe zijn alle opties hier open met een geweldig potentieel voor opdeling van ruimtes in exclusieve en stijlvolle woon/werkcombinaties. Beschikbaarheid van 3 parkeerplaatsen.Referentie: 684
Prijs: Verkocht
Type: Loft - Kantoor
Oppervlakte bewoonbaar: 700 m²
Adres: Vaartdijk 3, Leuven
Tm Aw Leuven 34

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Tm Aw Leuven 38

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Leuven 11