Tm Aw Brussel 22

LOFT - RESIDENCE YSERLOFTS

Exclusieve brutalistische loft met panoramisch view terras gesitueerd in perfect geconserveerd Art Deco gebouw. Residentieel gelegen aan het historische Ijzerplein in een buurt die begin 2024 wordt opgewaardeerd tot groen- en waterzone.


Het traject van De Zenne wordt opengelegd inclusief herinrichting van een strook van 700m lang en 40m breed tussen de Kleine Ring en de Redersbrug uitlopend op het domein van Thurn & Taxis waar een wandelboulevard naar het park op de site zal voeren. Niet alleen zal de loft dus zeer binnenkort in een prachtig groen décor zijn gesitueerd, ook cultureel wordt de buurt een hotspot. Begin 2024 is de opening gepland van KANAL - Centre Pompidou, een museum voor moderne kunst in de voormalige gebouwen van de aanpalende iconische Citroën-garage.

De originele smeedijzeren Art Deco lift brengt u in grandeur naar boven. De loft zelf is architecturaal op basis van het ‘one-room living’ principe: wonen en leven in 1 grote luchtige ruimte met veel mooi binnenstromend licht. Er zijn geen ‘klassieke’ kamers en deuren. Het pand werd volledig gestript om de karaktervolle historische elementen en gewelven zichtbaar te maken.

Nieuwe ingrepen zoals badkamer en keuken zijn vervolgens als afzonderlijke volumes subtiel in het oude historische volume ingepast. Schuifelementen zorgen voor aanpasbare flexibiliteit in de opdeling van de ruimtes en de inbouw van privacy indien gewenst. Al naargelang mood en gelegenheid kan de beschikbare oppervlakte modulair vergroot of verkleind worden. Master bedroom met badkamer & nog extra ruimte vrij invulbaar bijvoorbeeld als slaapkamer. Let op de geweldige keuken met eetplaats uitgevend op het grote, perfect onderhouden panoramische L-vormige terras met indrukwekkend zicht over Brussel. Een luxueuze royale outdoor lounge voor rust, contemplatie en mooie momenten. Krachtige statement vormgeving waarbij puurheid centraal staat vertaald in een sober contrasterend zwart/wit kleurenpallet, ruwe materialen zoals beton, veel helder glas en inzet van duurzame materialen zoals natuursteen en diep warm hout oa voor de vloeren. Afwerking van het hoogste niveau met naast stijl ook focus op functionaliteit in de zin van modulaire opdeling van de ruimtes en verstandige opbergmodaliteiten. Mogelijkheid voor aankoop garage aan 35.000€.

Sterk architecturaal concept dat garant staat voor een premium woonbeleving. Rust, ruimte, licht en zicht in een residentiële buurt die bovendien wordt opgewaardeerd tot groene oase in hartje bruisend Brussel.


Referentie: 820
Bouwjaar: 1930
Prijs: Verkocht
Type: Loft
Oppervlakte grond: 855 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 226 m²
Adres: Ijzerplein 10 , Brussel
Tm Aw Brussel 01

 • Bedrooms

  2

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Nee

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 120 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Brussel 15

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Brussel 20