Thumbnail Myg 8898

masseria BATTIMURO

Luxueus complex masseria BATTIMURO in San Michele Salentino Puglia, Italië gelegen in een olijfgaard 3 hectaren met eeuwenoude bomen. Geslaagde architecturale fuse tussen hedendaags en traditie op een fantastische locatie tussen Ionische en Adriatische zee.


De masseria is een unieke kans om 1 van de mooiste vakantiewoningen van Italië te bezitten, een vakantiewoning die bovendien voldoende inkomsten creëert voor een ‘dolce far niente’ of het zorgeloos genieten van het leven in het Zuiden.

Het complex bestaat uit 2 afzonderlijke delen gebouwd rond een authentieke ommuurde binnenplaats met een grote moerbeiboom in het midden: de modernistische nieuwbouw villa (het eigenlijke woonhuis) en een gerenoveerd vakantiehuisje bestaande uit 2 aparte units. Van de middenplaats vertrekt een langgerekt zwembad van 21 meter dat onder het overdekte terras van de villa doorloopt tot in de olijfgaard.

Al bij een 1e aanblik is de moderne woonst impressionant : pure minimalistische architectuur royaal uitgezet met gestretchte perspectieven, wit en strak. Glaspartijen, schuifdeuren, terrassen en overkappingen integraal in functie van een maximale beleving van de onwaarschijnlijk mooie Zuid-Italiaanse natuur.

Naast esthetisch top is het complex ook functioneel goed doordacht met inzet van mooie natuurlijke materialen en beton. Elke ruimte heeft een eigen stijlvolle vibe. Zo is een slaapkamer gesitueerd in een soort torenkamer met een groot raam en 2 terrassen die uitkijken over de boomgaard. Daarnaast badkamer met marmeren vloer en bad van cement annex bad buiten. Gastenkamer onder grondniveau met eveneens badkamer. Ruime luchtige woonkamer. Ingerichte keuken met enorme wandkast en betonnen eettafel/keukeneiland.

Zeer aangenaam zijn ook slimme oplossingen die het woongenot nog verhogen zoals de grote zone tussen keuken en woonruimte: in de winter eetzone binnen, in de zomer buiten maar toch overdekt als bescherming tegen de felle zon. Flexibele aanpassing dus in functie van de seizoenen door middel van 2 glazen schuifwanden van 650 kg.

Tegenover de moderne villa aan de overzijde van de binnenplaats situeert zich het zogeheten vakantiehuisje, oorspronkelijk een 19e eeuws boerderijtje annex stallingen met puntgewelven ingrijpend herbouwd met diep respect voor traditie tot 2 perfecte guest houses voorzien van alle modern comfort. Unit 1 herbergt een binnen- en buitenkeuken, badkamer, slaapkamer en eetzone. Unit 2 beschikt over een dubbele slaapkamer en badkamer. De 2 huisjes samen garanderen een top verblijf voor max 6 personen. Elk compartiment beschikt over een eigen terras en 100% privacy..

Masseria Battimuro wordt regelmatig gevraagd voor foto- en videoshoots. Publicaties oa in Vogue Living Australia en Barbara Duitsland.
Volgens DWELL 1 van de 10 mooiste vakantiehuizen van Italië. Volgens THE PERFECT HIDEAWAY (2018) 1 van de mooiste vakantiewoningen wereldwijd.

Naast een architecturale parel is de masseria ook een working business voor wie dat wenst. Het complex is een renderende opbrengsteigendom voor luxe vakanties.
De 2 bijgebouwen kunnen permanent worden verhuurd (6 personen), het woonhuis naar wens (momenteel in de zomermaanden). Samen bieden ze plaats voor 10 tot 12 personen.
Mooie opbrengsten kunnen ook worden gegenereerd uit de productie van premium organische olijfolie (de huidige eigenaars zijn producenten) en verhuur van de locatie voor feesten, shoots en samenkomsten allerhande.


Referentie: 642
Bouwjaar: 2016
Prijs: Verkocht
Type: Vakantiewoning
Oppervlakte grond: 30000 m²
Adres: San Michele Salentino, Italië
Thumbnail Myg 9030

 • Bedrooms

  5

 • 4

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
L616 Myg 8926

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

L151 Myg 8950