Tm Aw Overijse 21

Penthouse K

Exclusieve penthouse met dakterras en alle modern comfort gesitueerd op de 2de verdieping van het voormalige sanatorium in Tombeek, een absolute parel van het vroeg modernisme volledig ingebed in bos- en natuurgebied.


Dit machtige gebouw, geïnspireerd door de bootstructuur, is in 1935 ontworpen door de gerenommeerde architect Maxime Brunfaut en geldt algemeen als een meesterwerk van de Belgische 20e eeuwse architectuur. Het penthouse in kwestie is een ruime loft (160m²) met stylish inkomhal, living, eetplaats en open keuken in een 1-room livingconcept, een afgescheiden extra kamer bijv. als bureau, 3 slpks, een mooie badkamer, een apart toilet en een opbergruimte met aansluitingen. Een nette droge kelder (ongeveer 20m²) is altijd extra meegenomen. De woonruimtes zijn uniek qua dynamische ruimtebeleving met raampartijen aan beide kanten voor voluit licht en zicht op omringend groen en natuur. Let op de mooie duurzame materialen zoals waardevol parket en natuursteen.

On top en dit is ook letterlijk te nemen: via de originele trap gaan we naar de dakverdieping. Een geweldige rooftop met adembenemend zicht en volstrekte rust en privacy. Deze loft staat perfect in orde, afgewerkt in de beste materialen. Het volledige gebouw kreeg in 1999 een grondige update naar moderne normen en technologie. Aan de ziel van het gebouw werd niet geraakt. Het originele ontwerp en de fantastische architectuur zijn intact behouden.

Deze penthouse is evident top op alle parameters van ultiem woongenot. Met dakterras in een historisch en architectonisch meesterwerk ingebed in een groene oase. Ruim, lichtrijk met alle moderne snufjes deskundig geïntegreerd. Heden en verleden in perfecte harmonie is natuurlijk altijd de top van stijlvol wonen met een ziel. Naast esthetiek is veel aandacht besteed aan functionaliteit, energienormen (gasverwarming, overal dubbele beglazing) en opbergmodaliteiten.

De locatie is top: een groene omgeving met tal van mogelijkheden voor sporten, wandelen, fietsen en paardrijden. Op wandelafstand van het centrum met winkels en resto’s, alle voorzieningen en een vlotte aansluiting met verkeersaders.
Referentie: 797
Bouwjaar: 1935
Prijs: Verkocht
Type: Penthouse
Oppervlakte bewoonbaar: 160 m²
Adres: Waversesteenweg 303B, Overijse
Tm Aw Overijse 02

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 708 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Overijse 19

Stéphanie De Neve

Propriete Privee

Tel: 0474 559438

Mail: stephanie.deneve@propriete-privee.be

Tm Aw Overijse 15