20240305 181140

Vakantiewoning V

Unieke woning weggedoken in de paradijselijke ongerepte natuur van Quinta do Pico. Gerestaureerd eeuwen oude woonhuis met moderne aanbouw perfect organisch geïntegreerd.


De originele ziel en charme van de Portugese middeleeuwse bouwstijl is gerespecteerd door de inzet van traditionele lokale materialen en technieken. Mooie uitgestrekte oprit met inkom met infiniti view. Naast de oude pijnbomen en kurkeiken zorgen de platanen voor lommer en verkoeling. En uiteraard terrassen om van de adembenemende schoonheid van het landschap te genieten.

Het moderne gedeelte is eveneens omwille van de extensie met de omringende natuur uitgezet met stijlvolle panoramische ramen. De ruimtes van het recente gedeelte zijnde een doorlopende comfortabele living en een volledig uitgeruste keuken zijn ruim, lichtrijk en sober.

Alle aandacht gaat naar het steeds wisselende schilderij buiten. Let op de muren met zichtbaar gelaten ingemetste originele Pedra-stenen van de streek. Er is bij de uitwerking van dit architecturale concept maximaal ingezet op duurzaamheid en energiezuinigheid. Enerzijds door natuurlijke isolatie zoals muren en strategisch geplaatste bomen te laten werken als een airconditioning, anderzijds door inzet van moderne high tech zoals een warmtepomp en zonnepanelen.

De woning, volledig bemeubeld en voorzien van huisgerief, poetsgerief etc... is uiteraard een perfecte vakantiewoning maar kan ook dienst doen als permanent verblijf. Er zijn tal van mogelijkheden voor verdere upgrade zoals extra terrassen, een zwembad en een rooftop terras. En natuurlijk is de locatie uniek: in de prachtige natuur van het middeleeuwse Portugal met haar rijke verleden, historische sites, gezellige rivierstranden en Romeinse bruggen.

De wandelroutes en sportmogelijkheden in de natuur zijn eindeloos. En mooie paden monden uit in 1 van de vele schilderachtige dorpen met gemoedelijke terrasjes onder de bomen en resto’s die typische streekgerechten aanbieden op basis van de zuiverste lokale ingrediënten. De mensen zijn gemoedelijk en vriendelijk en leven op het ritme van de natuur.

Opportuniteit voor wie wil verbinden met natuur, cultuur en geschiedenis. Weg uit de drukte, de hectiek en het snelle levensritme van de moderne maatschappij. Deze woning is een verademing voor al wie wil herbronnen, wandelen en sporten in een ongerept kader. Genieten van elk moment met familie of vrienden. Quinta do Pico garandeert een unieke ervaring.


Referentie: 847
Prijs: € 375.000
Type: Vakantiewoning
Oppervlakte grond: 9650 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 100 m²
Adres: Rua Do Pico 3420, Midoes, Portugal
20240229 181531
EPC: B kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
20240305 104704

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

013 20220428 102314