3@2X

Villa C

Unieke brutalistische villa in Herentals 1977-1978 van architect Jackie Cuylen voor zijn broer Jan. Sterk zeer waardevol architecturaal concept met mooie strak geometrische belijning. De volledige compositie is gebaseerd op de cirkel en circuleert rond de centrale draaitrap. Zowel de woning met de betonpalen, het terras als het zwembad. Unicum in België en ver daarbuiten.


Grote cool door evenwichtig uitgebalanceerd samenspel van strakke en gebogen lijnen, vlakken en royaal perspectief. Zorgt in combinatie met de massieve glaspartijen voor licht, zicht en een aangename ruimtesensatie. Meticuleus oog voor detail in de afwerking is uitzonderlijk. Classy is ook de parket die volledig in stervorm gelegd is. Vernieuwde hyper-geïnstalleerde keuken in-tune met de ronde vormen. Alles is doordacht en geeft rust. De ruwe ‘no-nonsense’ puurheid wordt extra geaccentueerd door inzet van beton, baksteen en kwalitatieve natuurlijke materialen. Gedeeltelijk onderkelderd. De grote leefruimte bevindt zich op de 1e verdieping met zicht op groen. 

2 slaapkamers, badkamer, keuken, bureau en bar vervolledigen deze verdieping. Eye catcher is de overgang van leefgedeelte via rond terras naar tuin. De garage bevindt zich onder het terras en wordt zo een architecturaal element in het totaalconcept. Zowel de modernistische structuur als de materialen zijn magnifiek geconserveerd. Tout court prachtige constructie. Een statement van het onversneden brutalisme. Origineel van de 1e eigenaar. Rustig residentieel gelegen in het groen.  Who needs more ? Voor panden van een dergelijk architecturaal kaliber zeggen wij van ArchitectenWoning gezamenlijk: deep respect.


Referentie: 508
Bouwjaar: 1976
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3397 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 237 m²
Adres: Jagersdreef 6 , Herentals
4@2X

 • Bedrooms

  2

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 376 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
2@2X

Contacteer makelaar

De Boer & Partners

Statiestraat 33

2400 Mol

Tel: +32 14 89 20 88

1@2X