Aw Sint Michiels 200418 1 Of 28

Villa D

Modernistiche villa in Sint-Michiels royaal uitgezet in een adembenemende sobere early sixties esthetiek. Voormalige dokterswoning in residentiële wijk met aparte ingang en praktijkruimte. Het concept bundelt alle elementen van de architectuur uit die jaren tot een uitgebalanceerde rustgevende compositie met mooie integratie van het omliggende groen van de fantastische tuin. Structuur en opbouw zijn ronduit geweldig. Het pand ademt al bij een eerste oogopslag grote cool ondermeer door de opvallende terrassen zowel aan de voor- als achterzijde, het gebruik van verschillende types gevelsteen in mix met beton en gevelbrede glaspartijen.


Ook de compositie van de voortuin met patroon van ronde geschoren buxusmassieven in contrast met de strakke gevelbelijning is zeer mooi. De ruimtes binnenin zijn joviaal uitgezet met doordacht oog voor optimale lichtinval, zicht en doorlopend perspectief. De architectuur is sober en slim met focus op duurzame materiaalkeuze, detaillistische afwerking en functionaliteit. De woning beschikt bovendien over veel waardevolle originele interieurelementen zoals houten kasten en natuurstenen vloeren in grillige compositie typisch voor dit tijdskader. Het pand wordt dan ook verkocht van de 1e eigenaar wat betekent dat er gelukkig niets mismeesterd of domweg afgebroken is.

Het interieur is zoals gebruikelijk bij dergelijke originele panden wel aan een upgrade toe maar evident met respect voor de unieke architectuur. Door de voormalige praktijk met aparte ingang is de woning bovendien geschikt voor allerhande creatieve en zakelijke invullingen genre mix privé met studio, praktijk of bureau. De polyvalente ruimte kan ook ingezet worden als gastenverblijf of aparte woon unit. Magnifieke woning. Intacte jaren ’60 grandeur van een ontroerende schoonheid. Zonder discussie grote klasse.


Referentie: 570
Bouwjaar: 1970
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1435 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 462 m²
Adres: De Meersen 16, Sint Michiels
Aw Sint Michiels 200418 14 Of 28

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Ja

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 402 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Sint Michiels 200418 11 Of 28

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Sint Michiels 200418 6 Of 28