Aw Destelbergen 1 Of 26

Villa D

Authentieke modernistische bungalow residentieel verscholen in het groen van 1 van de mooiste wijken van Destelbergen. Coole vormgeving. Strak uitgelijnd, compact en evenwichtig uitgebalanceerd architecturaal concept. Scoort hoog op jaren’60 nostalgie met een flinke knipoog naar de Californische architectuur. Het pand ademt dan ook een chill vakantiesfeer. Wij raden aan : de juiste vintage aankleding, nog een zwembad erbij and we have Californication.​


De specifieke inplanting op het perceel en de vele hoge in strakke formatie uitgezette glaspartijen creëren in alle ruimtes aangename perspectieven, vergezichten op het groen en een zeer open luchtige woonervaring. De modernistische vibe is geprononceerd doorgetrokken in de volledige architectuur ondermeer in het sterke contrast tussen de witgeschilderde vlakken in combo met ruwe bakstenen. De ruimtes zijn spatieus uitgezet en lijken nog groter door de slimme perspectieven. Elke ruimte heeft een eigen invulling en ademt sfeer en cosiness. Maar tegelijk is elke ruimte ook compact funktioneel en zeer bestudeerd op evenwichtige proporties. Daarin ligt ook het genie van de sixties architectuur : esthetisch funktionalisme.

Of funktionele esthetiek. Ook zeer mooi en zeer jaren ’60 zijn de overhangende luifels ondermeer over de volledige lengte van het terras waardoor intimiteit gecreëerd wordt en aangename schaduw bij fel zonlicht. De woning is perfect onderhouden. Belangrijk is dat alle originele elementen intact zijn. Hier geen vernielingen, dwaze verbouwingen of ondeskundige ingrepen. Het concept is volledig zuiver. De über cool geconcretiseerd. Dat is uitzonderlijk. Update naar moderne comfortnormen is wel aangewezen. Maar evident met respect voor zoveel schoonheid. Top locatie.


Referentie: 615
Bouwjaar: 1965
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2439 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 256 m²
Adres: Eyloshlaan 13, Destelbergen
Aw Destelbergen 13 Of 26

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 731 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Destelbergen 4 Of 26

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Aw Destelbergen 16 Of 26