Aw Vosselaar 31

Villa D

Modernistische villa uit 1977 van architect Karel Raeymaekers residentieel in het groen weggedoken op een perceel van 1999 m² vlakbij centrum Vosselaar en Turnhout. Het complex bestaat uit een origineel seventies gedeelte (renovatie 2012) en een in extensie daarvan uitgezet modern cool bijgebouw (2000) volledig in tune met de oorspronkelijke architectuur. De combinatie levert een dynamische ruimtesensatie op met veel luchtigheid, licht en zicht op de prachtige natuur.


Een bevrijdende beleving van de open ruimte die naadloos aansluit bij de 3 ‘zwevende’ niveaus van het moedergedeelte. Bevinden zich op die plateaus o.a. een spreekkamer naast de inkomhal, een eetkamer en een tv-kamer met op maat ontworpen kastwerk. Next level een zitkamer met open haard annex bureau met opnieuw een ingemaakte kastwand. Qua vormgeving zeer mooi en zeer seventies is dat al die ruimtes open zijn en onderling met mekaar in verbinding. In de aangebouwde vleugel treffen we o.a. een ontbijtruimte en een woonkamer met zicht en toegang tot terrassen en tuin. Voorts heeft de woning een hobbykamer (of logeerkamer) met een aparte toegang naar buiten en een aansluitende badkamer. Volledig geïnstalleerde moderne keuken. Boven 3 slaapkamers met wastafel en master bedroom annex badkamer met inloopdouche. Bureau en zitkamer kunnen makkelijk worden omgevormd tot extra slaapkamers. De kelder is koel en droog, er is een handige wasplaats en dubbele garage met automatische poort.

De tuin is mooi aangelegd gedrapeerd rondom de woning. Er zijn verschillende terrassen en leuke extra : het grote terras aan de uitbouw is voorzien van een prijzige overkapping met lamellensysteem dat automatisch kan ingesteld worden op lichtsterkte en regen. Check ook groot tuinhuis, geboorde waterput en parkeerplaats voor verschillende wagens. Conclusie : architecturaal zeer mooi concept. Best of both worlds : unieke functional seventies vibe met extra boost aan doorgedreven modern wooncomfort en ruimte, licht en zicht in spacy bijgebouw met betonnen plafonds. De woning is bovendien structureel zeer degelijk en eco friendly met oa. een volledig vernieuwd geïsoleerd dak. De afwerking is premium met vloerverwarming, duurzame parketvloeren, nieuw alu schrijnwerk en een design Bose geluidsinstallatie in woning en tuin. Wonen is hier synoniem voor alle dagen voluit genieten in een prachtig bouwwerk voorzien van alle luxe in een rustgevende groene omgeving met bijvoorbeeld een autovrij bospad naar de school op het einde van de straat.


Referentie: 623
Bouwjaar: 1977
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1999 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 342 m²
Adres: Vosselaar
56604918 1720679804702475 2611072204498010112 N

 • Bedrooms

  3

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 297 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Ja
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Vosselaar 9

Michaël Keuppens

Vansweevelt Turnhout

Graatakker 91

2300 Turnhout

Tel: +32 14 41 42 42

Aw Vosselaar 5