Thumbnail Img 7636

Villa D

Modernistische villa in Schoten in Bauhaus stijl van de gereputeerde Belgische architect Willy Nys, bekend om zijn sobere ontwerpen, strakke belijning, minimalistische details en focus op functionaliteit. Nys begreep al in de jaren ’50 en ’60 het belang van duurzaamheid vandaar zijn streven naar een tijdloze vormgeving die men generaties later nog altijd prachtig zou vinden. Het verhaal van Nys gaat om ‘essentie’ en daar is deze woning een schitterend voorbeeld van. Met een bewoonbare oppervlakte van 270 m² en ingeplant op een perceel ca 2000 m² met een prachtige volgroeide tuin volledig in tune met de stijl van het huis, spreken we hier over topklasse.


De 1e aanblik is meteen een architecturaal statement: een statige oprit die uitmondt in een sereen en harmonieus totaalconcept. Let op de mooie uitbalancering van de typisch modernistische gevelopbouw, de warme houten bekleding en de fantastische ‘Bauhaus’ compositie van de inkom. Leuke extra: de originele brievenbus door Nys ontworpen. Een uniek element dat geschiedenis en vakmanschap benadrukt. De sobere stijl van de buitenkant wordt consistent tot in de kleinste details doorgetrokken in het interieur. Elke ruimte is functioneel doordacht met maximale exploitatie van de beschikbare oppervlakte en een indrukwekkende zeer stijlvolle minimalistische esthetiek. Hier geen clutter en overbodige ornamenturen maar een unieke ruimtebeleving met licht, zicht en dynamische perspectieven.

Machtige ruime living met landschapsramen die mooi licht binnentrekken en perspectief bieden op groen en natuur. De vide met 3 glazen dakkoepels gooit het leefvolume maximaal open en biedt een uitstekende plek om kunstwerken tentoon te stellen of boeken op te bergen. Witgeschilderde bakstenen muren focussen op de essentie. Het volhouten plafond in rode ceder en de originele tegelvloeren afgewisseld met vast tapijt geven de woonvolumes een moderne uitstraling en creëren een warme, huiselijke sfeer. Let op de vaste houten kastwandconstructie. De living gaat naadloos over in een aangename lichtrijke eetkamer. De keuken is ruim met veel mogelijkheden en beschikt over de nodige apparatuur, werkbladen en handige opbergmodaliteiten. Verder beneden nog een extra kamer die als study of slaap- of speelkamer kan dienen of eventueel ook kan opengemaakt worden om de woonruimtes nog te vergroten. Boven treffen we 3 slpks waarvan 2 zeer ruime met elk een grote inloopkast. 1 slpk heeft een privébalkon dat uitkijkt over de weelderige groene omgeving. De master heeft zelfs een luxe ‘vintage’ en-suite badkamer en een zonneterras. Verder is er boven nog een aparte ‘originele’ badkamer met douche.

Deze woning heeft het allemaal. Een waardevol, prachtig en perfect bewaard en onderhouden modernistisch concept van een groot architect en dit tot in de details uitgewerkt.Solide duurzame materialen in een premium afwerking. Grote lichtrijke woonvolumes. Verschillende terrassen voor het eeuwige vakantiegevoel met zicht op een mooie tuinl. Top residentieel gelegen in het groen met alle nodige voorzieningen op wandelafstand, verschillende scholen met zelfs een muziekschool, tennis-, gym- en padelclubs op fietsafstand en De Pijp, een levendige voetbalclub. Het sportcomplex Sportoase Elshout is vlakbij evenals de classy golfclub Rinkven.

Deze woning wordt rechtstreeks van de 1e eigenaar verkocht wat zeker een extra troef is omdat de ziel van het huis door de jaren heen met zorg en liefde is gekoesterd en ook authentiek kan doorgegeven worden.


Referentie: 793
Bouwjaar: 1970
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1920 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 269 m²
Adres: Nerviërslei 3, Schoten
Architectenwoning 119

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 366 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Thumbnail Img 7610

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Frederic Rozier

Tel: +32 (0)485 41 01 49

Mail: frederic@architectenwoning.be

Architectenwoning 331