Aw Kapellen 25 Of 27

Villa DM

Iconische villa Nieuwe Zakelijkheid gebouwd 1924 naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen. Rechthoekige constructie strak geometrisch uitgezet in omhaagde tuin. Ineengewerkte bakstenen volumes onder platte bedaking met uitspringende woonkamer aan tuinzijde, bijkeuken en hal aan de straatkant.


De bakstenen muurvlakken zijn opgewerkt door staande lagen (plint), uitstekende koppen en liggende ribben. Ingekaste rechthoekige vensters van verschillende afmetingen. Focus op het verticaal geplaatste venster met glas in lood in de erkervormige uitbouw. De deur onder de vrijdragende luifel is van keibeton. Let op steektrap en flankerende bakstenen bloembakken. Prachtig ingetogen no-nonsense vormgeving met sensationeel oplichtende elementen van de gekleurde vlakken in de ramen. Kleine maar lichte luchtige ruimtes.

Evident upgrade naar moderne comfortnormen maar de fantastische architectuur is er. En wel uniek, volledig origineel en onaangeroerd als verstild in de tijd. Het pand bevindt zich dan ook nog steeds in de familie van de bouwheer. Uitgesproken opportuniteit wegens zeldzaam bouwwerk, intact bewaard en top gelegen. Panden van een dergelijk iconisch architecturaal niveau in die staat zijn steeds moeilijker te vinden op de markt.


Referentie: 603
Bouwjaar: 1924
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 785 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 125 m²
Adres: Olmendreef 16, Kapellen
Aw Kapellen 26 Of 27

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 921 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Aw Kapellen 1 Of 27

Contacteer makelaar

Jan De Mets bvba

Hoogboomsteenweg 181 b2

2950 Kapellen

Tel: 32 475 76 36 27

Aw Kapellen 6 Of 27