Tm Aw Gent 30

Villa DP

Magnifieke ruime villa met parktuin en vijver in bootvorm. Gebouwd 1935 in stijl Nieuwe Zakelijkheid naar ontwerp van architect Geo Bontinck. Voor het eerst te koop gesteld.


Half vrijstaand imposant gebouw in gele baksteen onder plat dak. Straatgevel met 2 bouwlagen ingedeeld door brede vensterregisters in het gevelvlak (metalen ramen) en links aftuigend naar een vrijstaande gevel met 3 bouwlagen en eveneens afgeronde hoeken. Brede inspringende ingang langs zijkant gebouw met 3 traveeën te bereiken via de links omhaagde inrijlaan met garage voor 2 auto’s aan uiteinde.

Indrukwekkende inkomhal met perfect geconserveerde authentieke art déco elementen. De tijd heeft hier stilgestaan. Let op de glazen deuren met gezandstraald glas. Meest ingezette materialen van de interbellumarchitectuur zijn marmers en metalen in combo met houten parket en glas in loodramen. De Nieuwe Zakelijkheid houdt ook van orde en overzichtelijkheid. Deze drang naar functionaliteit vertaalt zich in een doordachte benutting van volume wat naast een optimale ruimteverdeling ook veel opbergmodaliteiten voorziet.

Zuiver uitgelijnde vormen en perspectieven dragen bij tot een ingehouden esthetische beleving. Mooie leefruimtes die in mekaar overvloeien op waardevol parket. Living met bureauhoek, keuken origineel van de jaren 60. Authentieke interieur- en decoratieve elementen doorheen de volledige woning. Alle materialen zijn top. De onderkoelde esthetiek van de essentie.

In totaal 8 slpks. Geweldig zijn de 2 slaapkamers op de 2de verdieping met groot terras en verbluffend zicht op oude parkbomen die volledige privacy garanderen. Een oase van rust in de stad. 1 bdk met uiteraard mogelijkheid voor 2debdk gezien vele ruimtes.

Dit monumentale unieke art déco gebouw ondergedompeld in het groen straalt filmische grandeur uit en scoort top op alle parameters zowel qua architecturale meerwaarde, optimale woonbeleving als top locatie in een mooie laan in Gent, vlakbij station met nog tal van architecturaal waardevolle panden.

Zeer veel mogelijkheden naar creatieve invulling toe uitsluitend privé of in combo met professionele activiteit, co-housing of ander fuse project.


Referentie: 674
Bouwjaar: 1935
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1354 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 468 m²
Adres: Voskenslaan 224, Gent
Tm Aw Gent 1

 • Bedrooms

  8

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 452 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 22

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 16