Tm Aw Beringen 01

Villa H

Strakke goed geconserveerde seventies villa met zwembad en aangelegde parktuin gebouwd omstreeks 1976 naar ontwerp van architect Richard Foqué. Representatief voorbeeld van zijn vroege oeuvre dat nauw aanleunt bij het modernisme en ook uitgesproken brutalistische details integreert zoals de typische mix van zichtbaar gelaten ruwe baksteen met sculpturale elementen in beton.


Het complex is gebaseerd op een ingenieus 1-laags grondplan met een volume op de 1ste verdieping onder plat dak. De uitvoering in baksteen is conform het bouwplan al zijn de meeste Foqué woningen wit geschilderd. De relatief gesloten bakstenen gevels worden opengewerkt met grote landschapsramen die magnifiek zicht en vergezicht bieden op het prachtige omringende groen.

Stijlvolle inkom met doorzicht naar de tuin en verdeling van de volumes in een rechterblok met leefruimtes en een linkerblok met slaapvertrekken. De living is ruim en luchtig met mooie touches zoals spacy afgeronde volumes aan het plafond en een typische seventies cosy zitput met haard. Originele open vintage hoekkeuken uitlopend op terras en tuin. Originele ronde houten trap naar een volume onder dak dat nu dienst doet als bureau, hobbyruimte, leeshoek. Linkerblok met woonvertrekken en 2 bdks.

Architecturaal zeer mooi en tijdloos concept met inzet van stevige duurzame materialen zoals veel vol hout. Ook de afwerking is zorgvuldig gebeurd. Het pand is goed onderhouden en geconserveerd met behoud van de waardevolle originele elementen. Leuk detail is de waterspuwer die het overtollige regenwater langs een ijzeren ketting of regenpijp laat afleiden.

Aangename luxueuze woonbeleving met immer bevrijdend en rustgevend zicht op een prachtige tuin met terrassen en zwembad. Volledige privacy.


Referentie: 679
Bouwjaar: 1976
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 3816 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 385 m²
Adres: Beringen
Tm Aw Beringen 20

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 395 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Beringen 16

Alexander Willems

Hillewaere Hasselt

Thonissenlaan 82

3500 Hasselt

Tel: +32 (0) 478 33 66 36

Mail: alexander.willems@hillewaere.be

Tm Aw Beringen 21