Dscf7336

AW Eugène Wauters

Coole Californisch geïnspireerde fifties villa op ongeveer 1000m² weggedoken in het groen rond Turnhout. Eigen woning van architect Eugène Wauters, voorloper van de Turnhoutse school. Evenwichtig uitgebalanceerd concept dat ingetogen grandeur uitstraalt. Wauters was naast adept van de Californian vibe ook fan van de sobere naturel en de zuivere belijning van de Scandinavische school. De verbondenheid met the outdoor was voor hem key.


De woning staat dan ook niet zonder reden bekend als THE SEQUOIA HOUSE en staat garant voor een instant rustgevende vakantiesfeer met veel licht, integratie van natuurlijke materialen en overal zicht op natuur. Het complex is bewust volledig in het wit uitgezet en ontvouwt zich langzaam vanuit het groen nadat men een statige oprit heeft afgelopen. Privacy gegarandeerd dus. Het grondplan is royaal: ruime inkomhal, gastentoilet, garage, woonkamer, eetkamer, keuken, 5 slaapkamers, badkamer, bureau, polyvalente ruimte, wijnkelder, 2 terrassen en een aangelegde tuin. De ruimteverdeling is ingenieus, de materialen nog intact en origineel, de afwerking hoogwaardig. Let op de trap, de ingemaakte kasten en het vele mooie duurzame hout dat overal is geïntegreerd.

Ook het gebruik van ruwe stenen wanden met grote onregelmatige vlakken in diverse natuurtinten zowel voor binnen als buiten draagt bij tot een onversneden jaren ’50 nostalgie. Magnifiek concept met een duidelijk afgelijnde architecturale meerwaarde. Zo mooi verstild in de tijd, volledig authentiek en dit van de hand van een gereputeerd architect die voor zichzelf heeft nagedacht en kosten noch moeite heeft gespaard: zeldzaam. Gelegen op een rustige maar toch centrale locatie met in de nabijheid directe aansluiting op de ring van Turnhout. Kan evident privé bewoond worden maar biedt gezien eigenheid en fantastische sfeer, mooie ligging en ruime parkeermogelijkheden ook kansen voor andere creatieve invullingen zoals een B&B. Ook een mix privé-professioneel is perfect mogelijk.


Referentie: 602
Bouwjaar: 1953
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 999 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 258 m²
Adres: Steenweg op Antwerpen 46, Turnhout
Dscf7309

 • Bedrooms

  5

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 616 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Dscf7407

Contacteer makelaar

Hillewaere Turnhout

Parklaan 46 b2

2300 Turnhout

Tel: 0032 475 72 83 38

Mail: nicky.brand@hillewaere.be

Dscf7366