C By Anna Fotografie Termeredellelaan Winksele 2

Villa L

Mooie ruime villa, voormalige dokterspraktijk, gelegen in een groene residentiële omgeving. Concept van de onlangs overleden architect Julien Lefèvre die heel wat realisaties op zijn naam heeft staan oa renovatiewerkzaamheden na Expo 58 en kantoren van het Gemeentekrediet overal te lande.


De woning in kwestie bevindt zich in de wijk Schoonzicht, voorheen deel van het Bertembos, in een verkaveling uit de jaren ’60 die rechtstreeks toegang geeft tot het bos met veel wandel- en fietspaden. Het solide bouwwerk is mooi evenwichtig en spatieus uitgezet met een aantal knappe architecturale kenmerken zoals het gebruik van verschillende types baksteen in een contrastspel, de vele hoge landschapsramen, de hoge plafonds en de dito deuren om een dynamische ruimtesensatie te creëren. Het gelijkvloers of de voormalige dokterspraktijk biedt veel mogelijkheden voor invulling zoals een studio, bureaugedeelte of opnieuw praktijkruimte. Ook privé combiformules zijn mogelijk zoals een kangoeroewoning of andere vormen van shared living.

De eigenlijke leefruimtes bevinden zich op de 1everdieping met in de living prachtige houten vloeren, veel mooi binnenstromend licht en zicht op weelderig groen. De keuken is ruim en volledig uitgerust inclusief een grote berging. De villa telt 4 slaapkamers, een ruime badkamer met ligbad en 2 lavabo's, een doucheruimte met stoomdouche en een wasruimte. Eind jaren ’90 is een veranda aangebouwd om maximaal van het buitengevoel te kunnen genieten en men heeft ook nieuwe isolerende ramen in de living laten plaatsen. In 2023 is extra dakisolatie aangebracht. Er zijn ook plannen beschikbaar voor een grote glasconstructie of overdekte buitenkamer op het dak mocht men verder willen uitbreiden.

Ook meegenomen zijn natuurlijk de dubbele garage met toegang tot 2 grote bergruimtes. Het terras op de 1e verdieping is een ideale plaats om tot rust te komen en te genieten met zicht op de grote weelderige tuin. Ook beneden kan men natuurlijk naar believen terrassen laten aanleggen. Dit is een architecturaal mooi en evenwichtig uitgezette woning opgetrokken uit niets dan solide duurzame materialen. De isolatiewaardes (EPC) zijn dan ook zeer goed. De woonvolumes zijn ruim, open en luchtig. Hier is geweldig veel potentieel om binnen de bestaande vormgeving en oppervlaktes te gaan upgraden en personaliseren, zowel voor uitsluitend privégebruik als in een mix formule privé-professioneel met benutting van de gelijkvloerse volumes. Ook de ruime parkeermogelijkheden zijn hiervoor ideaal.

Grote troef is natuurlijk ook de geweldige locatie: residentieel in een mooie sixties verkaveling, rustig in het groen, een mekka voor natuurliefhebbers en wandelaars met tal van mogelijkheden voor sport en ontspanning. Maar toch vlakbij alle voorzieningen en vlotte aansluiting met de grote verkeersaders.


Referentie: 830
Bouwjaar: 1974
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1758 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 430 m²
Adres: Termeredellelaan 6, Herent
C By Anna Fotografie Termeredellelaan Winksele 4

 • Bedrooms

  4

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 239 kWh/m²
P-score: B
G-score: B
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
C By Anna Fotografie Termeredellelaan Winksele 16

BVM Vastgoed

Anke Massart

Tel: 016 23 21 45

Mail: info@bvm-vastgoed.be

C By Anna Fotografie Termeredellelaan Winksele 40