Tm Aw Sint Michiels 28

Villa M

Unieke moderne villa (2003) instapklaar met grote ecologische tuin en zwemvijver (perceel 2400m²) weggedoken in het schilderachtige groen van het Tillegembos St-Michiels, 1 van de mooiste buurten van Brugge. Architect is Peter Goes die een indrukwekkend palmares kan voorleggen van nieuwbouw, verbouwingen maar ook restauratie oa van de Christus Koning kerk in Brugge.


Sculpturaal concept met een grijze bakstenen dwarsmuur met inkepingen scherp afgezet tegenover een massieve rode kubusvorm. Vernuftige stijlvolle architectuur, strak in geometrie uitgezet met focus op binnentrekken van daglicht, perspectief en organische integratie met de prachtige omliggende natuur. De voorkant valt al meteen op door de imposante vormgeving. Slimme ruimteverdeling met grote volumes die in mekaar overlopen, visueel versterkt door inzet van transparante en flexibele elementen.

De statige inkom geconcipieerd met veel glas, beton en 2 waterpartijen brengt al meteen in de sfeer. De luchtige hal met gastentoilet en vestiaire geeft uit op de machtige open living met gezellige zithoek, open haardstructuur en TV-kamer. Let op de dure op maat gemaakte ingemaakte kastenwanden geïntegreerd in de design van het interieur. Perfect geïnstalleerde keuken met bijkeuken.

Grote landschapsramen en schuiframen over de volledige breedte benadrukken de extensie binnen/buiten en omgekeerd. Zalig terras in duurzame natuursteen en voorzien van verwarmingselementen en gemotoriseerd zonnescherm. Originele zonweringselementen op strak sculpurale zuilen en accenten over de volledige achterkant van de woning.

De andere kant van de inkom geeft uit op een mooie luchtige ruimte eveneens met zicht op groen. Momenteel bureau maar polyvalent inzetbaar als bijv. praktijkruimte, studio etc. De inox trap met glazen oversteek leidt naar de verdieping met 5 slaapkamers waarvan 2 prachtige duplex slaapkamers, 2 badkamers en aparte inloopdouche. Ruime fraai uitgevoerde zolder.

Aangelegde ecologische tuin waarbij de focus ligt op meer natuurlijke niet-standaard variëteiten van planten en bloemen, biodiversiteit en een onderhoudsarme aanpak waarbij de natuur ook de regels van groei en bloei moet kunnen bepalen. On top ook een grote natuurlijke zwemvijver en een waterzuiveringsstation. Dubbele garage met automatische sectionaalpoort.

Top concept, luxueus en sober met alle comfort in directe connect met de natuur waarvoor het grootste respect is opgebracht in de vorm van een ecologische aanpak van de tuin, inzet van duurzame materialen en focus op een zuinige energiebesteding. Residentiële topligging. Maximaal genieten van mooie natuur maar vlakbij invalswegen, scholen, winkels, recreatiemogelijkheden en centrum van het immer poëtische Brugge.


Referentie: 704
Bouwjaar: 2002
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 2400 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 450 m²
Adres: Bosduifdreef 3, Sint-Michiels
Tm Aw Sint Michiels 22

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Ja

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 183 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Sint Michiels 08

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Sint Michiels 01