Aw 190223 Wellen Mh 02

Villa M

Modernistische villa uit 1964 in originele architectuur gelegen op de feeërieke Haspengouwroute in Zuid-Limburg kronkelend tussen de fruitboomgaarden en de toeristische fietsroutes. Architect is Henri Maes, basisontwerp is van de hand van zijn broer Louis Maes, getalenteerd aannemer die voor zijn bouwkundig systeem in 1963 de prijs kreeg voor innovatie op het toen gerenommeerde uitvinderssalon in Brussel.


Dit pand is zo authentiek en in originele staat bewaard dat men als het ware bijna filmisch de jaren ’60 binnentreedt. Het concept is geometrisch evenwichtig uitgezet en ademt daardoor ook lichtheid, ruimte en perspectief. Witgeschilderde buitenmuren gecombineerd met raam- en deurwerk scheppen rust en accentueren tijdloosheid. Mooie statement inkom. De combinatie natuurstenen vloer en witte muren trekt de rustige sfeer verder doorheen de woning. In contrast uitgezet met de houten reliëfplafonds zorgen de ruimtes ook consequent voor een warm geborgen aanvoelen. Cool en authentiek quality pand met sterk potentieel en een onversneden architecturale sixties vibe.

Mits een juiste sobere interieurinvulling kan het genie van de vormgeving uit die jaren volledig tot zijn recht komen en een unieke sfeer oproepen. Deze ruime en lichtrijke bungalow is geschikt als gezinswoning met 3 slaapkamers, als atelierwoning, vakantiewoning of voor de combinatie zelfstandige activiteit en wonen. Update naar moderne comfortnormen is aangewezen evenals restauratie van bepaalde originele elementen zoals de badkamer. De keuken is casco en geeft dus mogelijkheid voor een volledig nieuwe comfortabele invulling. Bijkomende troef naast locatie en architectuur is de grote tuin met volgroeide bomen en geweldig vergezicht over akkers en ongerepte natuur.


Referentie: 621
Bouwjaar: 1964
Prijs: € 219.000
Type: Villa
Oppervlakte grond: 1745 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 178 m²
Adres: Oeterslovenstraat 3, Wellen
Aw 190223 Wellen Mh 21

 • Bedrooms

  3

 • 1

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 521 kWh/m²
Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woonuitbreidingsgebied, Landbouwgebied
Aw 190223 Wellen Mh 25

IMMO LANTMEETERS NV

Nadine Van Vlierden

Kempische Steenweg 89/2

3500 Hasselt

Tel: 011/29.12.12

Mail: info@lantmeeters.be

Aw 190223 Wellen Mh 22