Tm Aw Gent 02

Villa Overfeldt

Prachtige art déco villa met mooie tuin bekend als Villa Overfeldt (1927) gesitueerd Miljoenenkwartier Gent op de voormalige terreinen van de wereldtentoonstelling van 1913. Architect van het hoofdgebouw is Oscar Vandenhoeck. In 1993 is volledig in tune met de stijl van de woning een prachtige renovatie doorgevoerd door architect Paul Lievevrouw.


Ruim authentiek art déco complex met alle modern comfort. Stijlvol tot in de kleinste details met veel authentieke elementen zorgvuldig geconserveerd zoals daar zijn ornamenturen, staalwerk, glas in lood en de unieke marmeren schouwmantels met alle elementen mooi uitgezet in de typische geometrische en in kleur contrasterende vormen. Het oorspronkelijke complex werd vergroot met een moderne lichtrijke annex voor keuken en extra leefruimtes. Meesterwerk van de interbellum art déco en vandaar ook terecht beschermd erfgoed.

Al van bij het binnentreden zijn we in bewondering voor dit unieke geometrisch geconcipieerde art déco universum vakkundig verdeeld over diverse imposante ruimtes. Overal stroomt ons het licht tegemoet door de sublieme kleurrijke glasramen Momenteel bevindt zich op het gelijkvloers een dokterspraktijk.

De statige inkomhal met trap met authentiek hout- en staalwerk verleent toegang tot de verschillende woonvertrekken van de hoofdwoonst alsook de 4 slaapkamers, dressing en badkamer op het eerste verdieping. De 5e slaapkamer, 2de badkamer en polyvalente ruimte bevinden zich op de tweede verdieping. De annex uit 1993 bevat mooie leefruimtes met veel natuurlijk binnenstromend licht, zicht op de tuin, open kitchen concept en aansluitend salon op een hoger niveau. Let op de prachtige vormgeving van de vernieuwde trap. Extra troef van deze woning is de aangename tuin met terras, het dagelijkse zonlicht en een groot bijgebouw als garage en tuinberging.

De materialen op zich zoals de marmers en parketvloeren zijn al een fortuin waard. Omwille van de grote oppervlaktes en de vele ruimtes zijn er tal van creatieve mogelijkheden naar een polyvalente indeling en bestemming toe, zoals de mix met een professionele activiteit, studio, atelier, kantoor of een complementaire vorm van samenleven in de zin van co-housing.

De locatie is in 1 van de mooiste wijken rond Gent, het zogeheten Miljoenenkwartier. Voormalige hotspot van de gegoede burgerij met dan ook tal van statige art déco, art nouveau en mid-century villa’s gedrapeerd rond een mooi parkje. Rust en stijl vlakbij het station gent Sint Pieters, het bruisende historische centrum van Gent en alle belangrijke toegangswegen.


Referentie: 836
Bouwjaar: 1927
Prijs: Verkocht
Type: Woning
Oppervlakte grond: 943 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 565 m²
Adres: Paul De Smet De Naeyerplein 14, Gent
Tm Aw Gent 03

 • Bedrooms

  5

 • 2

 • Garage

  Ja

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


EPC: 386 kWh/m²
Vergunning: Nee
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tm Aw Gent 14

Contacteer makelaar

ArchitectenWoning - Kristof Welleman

Tel: M +32 (0)498 44 26 98

Mail: kristof@architectenwoning.be

Tm Aw Gent 24