Mg 4814

Villa P

Modernistische villa in Kapellen uit 1962 naar ontwerp van Marc Dessauvages, een gereputeerd architect die in de korte periode van 20 jaar een indrukwekkend oeuvre tot stand bracht. Dit pand maakt deel uit van zijn eerste reeks zogeheten ‘organische woningen’ waarbij het interieur doorgetrokken wordt in de natuurlijke omgeving. Zeldzaam voorbeeld van organische architectuur uit de jaren 60 in puur modernistische stijl.


De woning is dan ook fantastisch gelegen te midden het groen op een indrukwekkend stuk grond van 5315 m2. De voorkant is sober geconcipieerd : volledig gesloten met enkel garagepoort, 1 raam en voordeur. De achterkant daarentegen is volledig opengewerkt met grote ramen met zicht op de tuin. Het interieur heeft een open structuur die een sterke ruimtelijkheid uitstraalt. Het is dan ook gebaseerd op een quasi open-plan met centraal een haard annex de karakteristieke jaren 60 zitput. Mooie tijdloze combinatie van witgeschilderde bakstenen muren, hout en keramieken tegelvloer.De keuken is nog volledig origineel met aansluitend een eethoek. 

Magnifiek is ook de metalen trap van Roger Bonduel die naar de 1ste verdieping leidt waar 4 slaapkamers rustgevend uitkijken op de natuur. De grote raampartijen laten royaal licht binnenstromen wat voor prachtige schakeringen zorgt op de witte muren en vlakken door de seizoenen heen. Heel dit pand ademt authentieke modernistische sixties cool uit : geometrie, ruimtesensatie en verrassende perspectieven. Extra toegevoegde waarde en uniek in die stijl is de extensie architectuur/natuur. Het pand is tot op heden in de familie gebleven. Prima staat. Origineel alsof verstild in de tijd. Tijdloos concept dat evident alleen maar in waarde zal toenemen.


Referentie: 404
Bouwjaar: 1962
Prijs: Verkocht
Type: Villa
Oppervlakte grond: 5315 m²
Oppervlakte bewoonbaar: 251 m²
Adres: Kolibriedreef, Kapellen
Mg 4856

 • Bedrooms

  4

 • 1

 • Garage

  Nee

 • Garden

  Ja

 • Swimming pool

  Nee

 • Sauna

  Nee

 • Roofed swimming pool

  Nee


Vergunning: Ja
Dagvaarding: Nee
Rechterlijke beslissing: Nee
Voorkooprecht: Nee
Verkavelings vergunning: Nee
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Mg 4698